Lene (@lenejensen) werkt op de marketingafdeling van albelli en is in haar vrije tijd een enthousiaste fotograaf. Ze neemt foto’s van alles, van haar kinderen tot de mooie landschappen in haar thuisland Noorwegen.

Als enthousiaste reiziger en ontdekker houdt Lene ervan om samen met haar twee kinderen en man op avontuur te gaan en foto’s te maken van alles wat ze tegenkomt.

Lees verder om meer te ontdekken over Lene…

Vertel ons eens wat meer over jezelf

Mijn naam is Lene Jensen en ik werk als marketeer bij albelli. Ik woon in Bergen in Noorwegen, ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben altijd visueel ingesteld geweest en ik hou ervan om creatieve dingen te doen, zoals tekenen, schilderen en fotograferen. Deze interesse zorgde ervoor dat ik visuele communicatie ging studeren.

Hoe zou je jouw fotografiestijl omschrijven?

Hmm, ik weet niet zeker of ik een bepaalde stijl heb. Als ik iets zie waarvan ik denk dat het een mooie foto kan worden, dan pak ik direct mijn telefoon om een foto te nemen. Dit kan soms wel eens vervelend zijn voor mijn man wanneer we in de auto zitten, ik onderweg iets zie en dat we dan moeten stoppen. Ik denk dat mijn grafische achtergrond ook een grote rol speelt. Dit zorgt ervoor dat ik altijd een goede balans tussen de elementen in de foto probeer te vinden.

Waar neem je het liefste foto’s van en waarom?

Ik vind het geweldig om natuurfoto’s te maken en dan voornamelijk in mijn thuisland Noorwegen. Ik woon in het westen en de natuur hier vind ik geweldig. Het is gevarieerd en landelijk met de zee, bergen, bossen en fjorden. Het licht in de Scandinavische landen is schitterend en ik hoop dat dit terug te zien is in mijn foto’s. Een cool en natuurlijk gevoel.

Hoe pak je het fotograferen van kinderen aan? Heb je tips voor ons?

Zorg ervoor dat je alles hebt gepland op het gebied van de locatie, welke kleding ze dragen en neem heel veel foto’s! Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om plezier te maken en te spelen. Dan gebeurt er vaak iets magisch en kun je die hartverwarmende momenten vastleggen die je laten glimlachen.

Wat is de meest indrukwekkende plek die je ooit hebt bezocht?

Ik heb een grote fascinatie voor vulkanen en ik heb er altijd van gedroomd om naar IJsland te gaan. Deze droom kwam in 2015 uit. Ik ging samen met mijn moeder en twee zussen. We hebben een geweldige tijd beleefd tijdens het ontdekken van dit schitterende land. We hadden een leuk verblijf gevonden in Reykjavik en ik was zo verrast dat de grond bezaaid was met lavastenen, waar ik ook liep! De natuur was zo ontzettend mooi en ik heb dan ook heel veel foto’s genomen. Natuurlijk moest ik een fotoboek maken van deze reis. Ik heb ook een paar lavastenen mee naar uis genomen.

Wat is je favoriete Europese stad en waarom?

Dat is moeilijk om te zeggen, want er zijn veel Europese steden die ik leuk vind. Ik ga vaak naar Amsterdam voor mijn werk en ik vind het geweldig om door deze stad te lopen en om foto’s te nemen. Berlijn en Londen vind ik ook leuke steden om te ontdekken. Wanneer ik een weekend naar een grote stad ga, probeer ik altijd om te gaan hardlopen in één van de stadsparken. Ik vind het leuk om verschillende kanten van een stad te zien en ik kom altijd veel dingen tegen om te fotograferen tijdens deze hardkloopsessies. Zowel onderweg naar het park, als in het park.

Naar welke plek ga je vaak terug en waarom?

De stad waar ik opgroeide, Måløy. Soms, wanneer ik hier door de bergen wandel, lijkt het wel alsof dit de enige plek is waar ik echt kan ademen. Ik vind de natuur hier perfect. Het is het meest westelijke puntje aan zee. Het regent er vaak en veel en het is winderig, maar ik vind dat dit ruige weer het nog mooier maakt.

Hoe kies je normaal gesproken je vakantie? (Bijv. eten, bezienswaardigheden, cultuur, weer, etc.)

Elke zomer gaan ik, mijn man en twee kinderen op vakantie met het hele gezin. We proberen altijd ergens heen te gaan waar het warm is, aangezien de zomers zo kort zijn in Noorwgen. Vorig jaar zijn we naar Italië geweest, naar Sperlonga en Gaeta. We vinden het altijd leuk om de authentieke sfeer te proeven, daarom huren we graag een auto om nabijgelegen stranden en stadjes te verkennen.

Waarmee neem je foto’s en waarom?

Dat hangt af van het doel. Als ik foto’s van mijn kinderen ga maken voor de jaarlijkse kerstkaart, dan gebruik ik mijn Canon 400D. Als ik buiten ben en ik zie ineens een mooie potentiële foto voor mijn Instagram account, dan gebruik ik mijn iPhone.

Gebruik je bewerkings-apps of fotoprogramma’s?

Ik weet hoe Adobe photoshop werkt en ik gebruik dit wanneer nodig om mijn foto’s te bewerken. Voor mijn Instagram foto’s doe ik de bewerking direct in de Instagram app op mijn telefoon, of ik gebruik de Lightroom app.

Maak je wel eens fotoproducten? Houd je ze zelf of geef je ze cadeau?

Ja! Ik vind het heel leuk om fotoboeken te maken, voor mijzelf en mijn familie, maar ook als cadeau. Ik zie het als mijn taak als ouder om een fotoboek voor mijn kinderen te maken, zodat ze een aandenken hebben voor later. Ik maak ook wanddecoratie, kalenders, kerstkaarten en laat foto’s afdrukken. Ik neem veel foto’s en het zou zonde zijn om er niks mee te doen. Veel van mijn Instagramfoto’s zijn terug te vinden aan mijn muren.

Welk advies zou je geven aan degenen die hun fotografische vaardigheden willen verbeteren?

Ten eerste, trek er gewoon op uit en neem veel foto’s. Als je niet precies weet waarvan of hoe, op Instagram vind je heel veel inspiratie. Jaren terug heb ik een korte avondcursus fotografie gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over het gebruik van mijn camera en hoe ik foto’s kan maken. Het is niet erg duur en ik denk dat dit leuk is om voor jezelf te doen, wanneer je interesse hebt voor fotografie.

Reacties