Maarten, onze IT-manager (van die grappige vacature), had een leuk idee voor een 1 aprilgrap:  “Het eerste 3D-fotoboek ter wereld!” Dat idee werd door onze marketeers uitgewerkt en veel mensen werden daarmee in de maling genomen. Zelfs landelijke dagbladen en diverse websites namen ons op in de top 10 van 1 april grappen.

Tijd om Maarten terug te pakken!

Onverwachte business trip
Onze directeur Kees belde Maarten op 31 maart op met de boodschap: “Maarten, je moet morgen naar Toulouse. Spoedovername van een Frans softwarebedrijf. Er staan kapers op de kust!” (Je zou zeggen dat er dan al bellen gaan rinkelen, maar niet dus).

Waarom werkt mijn ticket niet?
Dus Maarten tot laat in de avond stukken voorbereid en alle afspraken voor vrijdag afgezegd. De volgende ochtend om 8:00 staat ie netjes op Schiphol. Op zoek naar zijn collega. “Edwin, waar ben je?” Die antwoordt: “Ben al door de douane, dus schiet op!” Maarten dus snel inchecken bij zo’n incheckpaal. Maar huh, mijn e-ticket werkt niet? Nee, natuurlijk niet, want je hebt een zelfgemaakt ticket…

Paniek!
Op onderstaande video zie je Maarten lichtelijk in paniek bij de hulpbalie staan. De KLM-dame probeert hem te helpen. Als Maarten zich even omdraait ziet hij Wouter staan, onze financieel directeur, inclusief zonnebril en filmcamera. Aan Maartens reactie te zien heeft hij niet gelijk door dat hij voor de gek gehouden is. 1 april Maarten!

Maarten kon er gelukkig hartelijk om lachen. Wij hopen dat jullie dat ook hebben kunnen doen om ons 3D-fotoboek!

Meer geslaagde 1 aprilgrappen van 2011:

Gmail Motion: mailtjes schrijven met lichaamsbewegingen. Weg met het toetsenbord!
Google in Comic Sans: heel Google in het meest gehate én geliefde lettertype.
Starbucks App voor coffee on the go: terwijl je onderweg bent wordt je koffie bezorgd.
Bolletje beschuit voor linkshandigen: makkelijker om beschuit uit de verpakking te halen. Sluit mooi aan bij het Fotoboek voor Linkshandigen (left handed photo book)  waar albelli zijn klanten dit jaar in Engeland mee voor de gek hield op 1 april!

P1010302 P1010306
Onze achtervolger Wouter.                        Maarten: huh, waarom werkt mijn ticket niet?

Reacties