Nederland heeft enorm veel fotogenieke plekjes, dus waarom ga je niet op avontuur in eigen land? Texel is bijvoorbeeld het meest fotogenieke en veelzijdige Waddeneiland. Van dartelende lammetjes in de wei tot sprookjesachtige zonsondergangen en charmante dorpjes: je hebt gegarandeerd een heerlijke tijd op Texel. En tijdens je verblijf op het eiland maak je waarschijnlijk de mooiste foto’s.

Om je een handje te helpen hebben we daarom de beste tips om jouw magische vakantie momenten met een camera vast te leggen. Wat is jouw meest fotogenieke plekje? Deel het met ons via #albelli op facebook of Instagram.

 

1. Op zoek naar plantjes en beestjes

De lente bied talloze mogelijkheden voor prachtige fotografie. Zo is de lente het seizoen van vrolijke lammetjes in de wei, prachtig bloeiende bloemen, bollenvelden, en bladeren aan de bomen. Voor de liefhebbers van dierenfotografie biedt bijvoorbeeld het Waddeneiland Texel talloze mogelijkheden. Alle dieren staan vaak al in een schilderachtige omgeving – klaar voor een mooi sfeerplaatje.

Daarnaast staat het eiland ook wel bekend als vogeleiland (met wel 370 verschillende soorten). Maak dus bijvoorbeeld foto’s van die 370 verschillende soorten vogels. Ook kun je de nieuwsgierige zeehonden makkelijk met een boot bezoeken. Neem je zoomlens mee en ga op jacht op de mooiste dierenplaatjes. Zo schiet je de mooiste plaatjes.

2. De pittoreske dorpjes

Trek erop uit in de rijke natuur van Nederland! Deze is uniek en divers: uitgestrekte stranden, kwelders, heide, polders, bos, bollenvelden en natuurlijk prachtige duinen. Maar vergeet ook de weidse vergezichten en schilderachtige dorpjes niet. Zelfs als de prachtige blauwe lucht omslaat naar een dreigende onweersbui geven deze landschappen kleur en energie op onverwachte plekken.

Kies bijvoorbeeld het schilderachtige kerkje van Den Hoorn op Texel als achtergrond of een kleurrijk bollenveld. En elke Texel fan is er mee op de foto gegaan, de Texelse vuurtoren! De vuurtoren is toegankelijk, maar je moet voor het mooie uitzicht wel een aantal steile trappen beklimmen.

3. Het dynamische strand

Het mooie aan strandfotografie is dat je ieder tijdstip van de dag weer andere foto’s krijgt. Maak bijvoorbeeld een mooie foto bij zonsondergang, als het tegenlicht van de zon langzaam minder wordt. De overal aanwezige duinen zijn natuurlijk ook erg goed te gebruiken. Wil je de golven fotograferen, dan is het belangrijk om gebruik te maken van een snelle sluitertijd. Hierdoor kun je de druppels van het zeewater heel nauwkeurig vastleggen.

Op Texel heb je 25 km aan ongerept strand, de perfecte plek voor strandfotografie dus! Doe inspiratie op met onze 6 experttips voor strandfotografie waarmee je prachtige landschappen en authentieke portretten kunt maken aan zee.

4. De fotogenieke zonsondergang

Onze favoriete dagen eindigen altijd met een prachtige zonsondergang in Nederland. Deze zijn al sinds lange tijd een favoriet onderwerp voor fotografen vanwege het veranderende licht, de mooie landschappen en boeiende schaduwen. Een van onze favorieten is de Slufter. Dit is een bijzondere plek op Texel omdat de zeeduinen hier zijn onderbroken zodat water in en uit dit gebied kan stromen. Het is daarom een prachtig gebied om zonsondergangen te fotograferen!

Zorg dat je op tijd aanwezig bent om goed je standpunt te kunnen bepalen en zodat je op je gemak kunt experimenteren met compositie e.d. voordat de zon daadwerkelijk wegzakt achter de duinen of in de zee. Nadat de zon onder de horizon is gedoken, zal de hemel nog anderhalf uur lang van kleur blijven veranderen. Blijf rondhangen om dit spektakel te zien en nog meer kleuren vast te leggen. Laat je inspireren door onze handige, makkelijk te volgen tips die ervoor zorgen dat je de best mogelijke foto’s maakt tijdens een zonsondergang.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem de boot naar het fotogenieke eiland Texel en geniet volop dit voorjaar! In samenwerking met VVV Texel organiseert albelli elk seizoen een fotowedstrijd. Aan het eind van 2018 wordt er onder de winnaars van de seizoenen een overall winnaar getrokken. Hij of zij wint een volledig verzorgd verblijf op Texel.

Stuur jouw mooiste foto in en wie weet win je een van de mooie prijzen! Ga naar: https://www.texel.net/nl/campagnes/albelli-texel-fotowedstrijd

PS. Vergeet je natuurfoto’s natuurlijk niet te vereeuwigen in een natuur-fotoboek

Reacties