Mooie foto’s en een unieke opmaak, dit fotoboek heeft het allemaal! Eva Vink geeft de leuke familiefoto’s, portretten en foto’s van boerderijdieren prachtig weer in dit fotoboek. Een weekendje op de boerderij!

1. Waarom heb je dit fotoboek gemaakt?
We hadden zoveel leuke foto’s van een weekend op de boerderij dat ik, ondanks het feit dat het maar een weekend was, besloot er toch een heel album van te maken. Ik heb er meteen twee besteld, ook één voor m’n schoonouders die mee waren. Zij zijn ook erg blij met het album.

2. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Wij zijn vorig jaar getrouwd en veel van de opmaak heb ik afgekeken van ons trouwalbum, gemaakt door fotograaf Rene van der Waal. Ik kijk ook regelmatig in andere albums online.

3. De foto’s zijn prachtig! Hoe heb je ze bewerkt?
Ik heb de foto’s bewerkt in fotobewerkingsprogramma’s en gecombineerde effecten gebruikt (spelen met contrast, kleurbalans en verzadiging).

4. Wij vinden deze opmaak erg leuk! Is dit een  favorietje van je?

Ook deze is gejat van onze fotograaf. En ik gebruik deze opmaak inderdaad graag, ook op een enkele pagina. Het gebruik van kleur en zwart-wit door elkaar (in dit geval is zwart-wit vervangen door blauwige tinten) is iets dat ik van hem heb afgekeken. Het fotoboek is slechts 40 pagina’s, dus ik maakte steeds veel pagina’s zelf op, anders wordt het erg saai. Ik gebruik voor de kaders, of soms voor de bladzijden, vaak het kleurpipet om de kleur te bepalen.

5. Wat vind je het leukst aan fotoboeken maken?
Iets moois creëren, dat je vervolgens ook aan anderen kunt laten zien.

6. Hoe ben je met albelli in contact gekomen? Heb je sindsdien al veel fotoboeken gemaakt?
Volgens mij via Google en dan zoeken op goede albums, maar dat is alweer een tijdje geleden. Ik heb denk ik inmiddels een stuk of 10 albums gemaakt.

7. Wat wordt je volgende fotoboek?
Ik ben begonnen aan de jaarboeken van 2011 en 2012, maar de grote hoeveelheid foto’s en de verscheidenheid van onderwerpen ontmoedigt me een beetje.

8. Heb je nog een leuke tip voor andere fotoboekmakers?
-Omdat ik fotograferen erg leuk vind, maar geen fotograaf ben, heb ik vaak heel veel foto’s (dan is er vast 1 gelukt). Om veel foto’s kwijt te kunnen, maar de mooiste toch alle aandacht te geven, maak ik vaak ook enkele pagina’s met allemaal kleine vierkante foto’s. Het liefst allemaal met hetzelfde onderwerp. Dan kan ik mooi de foto’s kwijt die technisch niet zo super zijn, maar die ik toch als herinnering wil bewaren.

-Als een foto niet helemaal scherp is en je wilt hem toch graag gebruiken, kun je de foto ook gedeeltelijk transparant maken. De onscherpte is dan vaak helemaal niet meer storend.

-Foto’s van mijn kinderen maak ik veelal van een zo’n laag mogelijk standpunt, soms zelf plat op de grond liggend. Kinderen kijken vaak omlaag en zeker bij mijn dochter met bril, is dat dan de enige manier om haar blik te vangen. Ze spelen ondertussen lekker verder.

Heb je vragen over dit fotoboek van Eva? Stel ze hieronder.

Reacties