Ons verhaal was er niet geweest zonder alle verhalen die jullie de afgelopen 15 jaar via onze fotoproducten met elkaar gedeeld hebben. Daarom staan jullie – onze klanten – centraal bij de viering van dit 15-jarig jubileum. We zijn trots op onze hoge klantbeoordelingen, publieksprijzen en zelfs een eigen fanclub. Het belngrijkste zijn jullie verhalen daarom aten we in deze blog albelli fans Nicole (links), Shirley (bovenin), Adrie (onderin) en Alexander (albelli collega) aan het woord om ons verhaal te vertellen.

Al jaren klant

Klanten bestellen vaak al jaren hun fotoboeken en andere fotoproducten bij albelli. Zo is Adrie klant van het eerste uur. Ze begon ooit al bij albumprinter dat daarna in 2008 albelli werd. “Ik was altijd al tevreden bij albumprinter en ben daarom gebleven toen het albelli werd.” Ook de andere dames zijn al jaren fan van albelli. Nicole maakt sinds 2011 haar fotoboeken bij albelli en heeft inmiddels zelfs ruim 40 boeken. Shirley maakte in 2015 haar eerste boek.

Alexander vertelt over zijn eerste bestelling in 2010: “Nadat de productkwaliteit bij het bedrijf waar ik eerder bestelde achteruit ging, ben ik bij albelli terechtgekomen. Ik was destijds op zoek naar een leverancier met goede software voor de Mac. albelli kwam met kop en schouders boven andere leveranciers uit. De productkwaliteit bleek ook nog eens dik in orde en met zo nu en dan een sterke korting was het plaatje voor mij compleet.”

Onze populairste onderwerpen

De jaarboeken zijn onder de meeste klanten een favoriet. Dit zijn vaak dikke boeken met de mooiste en leukste momenten van dat jaar. Hier kan je lang mee bezig zijn – maar je beleeft er tijdens het maken én achteraf heel veel plezier van, kunnen de vrouwen garanderen. Als tip geeft Adrie mee: “Zorg dat je voor het maken van je boek alvast je foto’s hebt geordend en weet welke volgorde je wilt in je boek. Dit kost even wat moeite maar uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je achter elkaar door kan gaan en het uiteindelijk minder tijd kost. Sinds ik lid ben van de albelli fanclub gebruik ik de offline software van albelli en dan probeer ik het zo snel mogelijk bij te werken. Ik ben nu bij tot maart.”

Nicole vertelt dat ze voornamelijk jaarboeken maakt, maar daarnaast heeft ze kookboeken gemaakt voor haar kinderen gevuld met recepten van familieleden met foto’s van degene die dat dan had gemaakt. “Ook heb ik verbouwing fotoboeken gemaakt en heb ik mijn kinderen een fotoboek gegeven van hun eerste eigen huis.”

Een fotoboek om mee terug te kijken

Wat is er nou leuker dan een fotoboek krijgen? Het geven van een fotoboek is een erg persoonlijke en mooie manier om kado’s te geven, er zit namelijk veel moeite, tijd en liefde in.

“Wat ik er leuk aan vind is de lach op de mensen hun gezicht als je een fotoboek geeft” – Adrie

Shirley maakt nu al een paar jaar fotoboeken voor haar pleegkinderen. “Voor mijn eerste plaatsing heb ik een boek gemaakt en die heeft het fotoboek meegekregen naar huis. Voor mijn tweede plaatsing heb ik al een boek af en ben ik nu druk met het tweede boek. Ik wilde de kinderen tastbaar kunnen meegeven wat ze allemaal hebben meegemaakt in de periode bij mij. Hier zullen ze later misschien vragen over hebben en als ik er dan niet meer ben, kunnen ze de antwoorden misschien in de boeken vinden.” Ook de ouders van de pleegkinderen ontvangen een oplage van het fotoboek. “Het boek wordt dan ook naar de biologische ouders gestuurd zodat zij ook kunnen zien en volgen wat hun kind meemaakt en hoe hij/zij groeit zelf als ze er dus niet fysiek bij zijn. Daar krijg ik ook eigenlijk altijd hele positieve reacties op terug. Ze zijn echt heel dankbaar.”

Oefening baart kunst

Het is misschien een cliché, op het gebied van fotoboeken maken klopt het helemaal. Shirley: “Er zit een groot verschil tussen mijn eerste boek en mijn meest recente boek. Vroeger deed ik alles heel recht toe recht aan, echt tussen de lijnen. Het is wel grappig om de verandering te zien. Dat is nu heel anders.”

Adrie: “Begin bij het begin. Je moet ergens beginnen dus probeer het. De eerste boeken die ik heb gemaakt waren heel voorzichtig. Ik wist toen pas net hoe ik tekst moest toevoegen of hoe ik versieringen kon toevoegen aan de pagina. Zo wist ik aan begin echt niet dat je twee tekstvakjes op een pagina kon zetten. En het is eigenlijk heel stom want er staat nergens dat dat niet kan, maar als je het niet weet dan geloof je dat. Dat zijn echt van die dingen waar je een keer tegenaan moet lopen om te leren.”

Wil jij ook meer leren over het maken van je fotoboek? Meld je dan aan via deze link.

Reacties