Let op: Lees onderaan dit bericht de 1 april-update!

Voor elke camera, zonder 3D bril

Als eerste ter wereld introduceert het Nederlandse albelli een fotoboek geheel in 3D. Foto’s lijken uit het fotoboek te komen en lijken levensecht. Een wereldprimeur in fotoboekenland! A.s. vrijdag kan ook de consument zijn fotoboek in 3D laten afdrukken. Elke digitale foto is hiervoor geschikt, en een speciale camera of 3D-bril is niet nodig.

Deze revolutionaire albelli-fotoboeken worden met een speciale 3D-techniek gedrukt waardoor je als het ware om de foto heen kunt kijken. De speciale 3D-machines zijn speciaal voor albelli onder wereldwijd patent ontwikkeld. albelli werkte ruim 7 jaar lang in het geheim aan dit technologische hoogstandje.

“Dit is als een droom die werkelijkheid wordt, hiermee lopen we mijlenver voor op elke andere aanbieder” aldus André Grimbergen, manager R&D bij albelli. “Doordat we deze technologie hebben gepatenteerd is dit unieke proces alleen door ons te gebruiken”.

Voor elke camera, zonder 3D bril
Uniek aan de technologie die albelli Fotoboeken ontwikkelde, is dat deze techniek voor iedereen beschikbaar is. Alle reeds bestaande digitale foto’s kunnen in 3D worden afgedrukt. Bovendien is voor het bekijken van de 3D fotoboeken geen speciaal brilletje nodig.

De albelli 3D-printer

De speciale 3D-printer weet foto’s in zulke lagen op elkaar te leggen dat een foto uit de pagina lijkt te komen. Het gaat om een combinatie van keramische inkt en hologramtechnieken. Het geheel wordt gesealed met een laag poeder van een achthonderste millimeter dik en wordt afgewerkt met UV-coating.  Door dit proces vele malen te herhalen ontstaat er een driedimensionaal geheel.

“Het heeft ons vele hoofdbrekens gekost, maar het is gelukt!” aldus Jacco Buurman, manager van de drukkerij. “Meer vertellen we er natuurlijk niet over. Maar ik kan je vertellen dat iedereen hier uitzinnig is van vreugde over deze unieke technische prestatie.”

Fotoboeken zijn natuurlijk nog maar het begin. albelli werkt aan meerdere producten die gebruikmaken van deze technologie.

Wil jij als eerste een 3D-fotoboek? De eerste 250 reacties op dit blog krijgen een 3D-fotoboek cadeau! Dus reageer nu! Vertel ons vooral waarom jij een 3D fotoboek zou willen hebben!

——————————————————————————————————————

Dank jullie wel allemaal voor de geweldige hoeveelheid enthousiaste reacties! Maar het was natuurlijk een 1 aprilgrap. Want hoe graag we het ook zouden willen, van een 2D-foto een 3D-fotoboek maken, dat is zelfs ons nog niet gelukt…. We hebben in ieder geval hartelijk gelachen en we hopen jullie ook!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten die we daadwerkelijk lanceren? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (rechterkant van scherm).

Met vriendelijke groeten,
Het albelli
3D-team

ps. De bedenker van dit 3D-fotoboek (onze IT-manager) hebben overigens op 1 april grandioos teruggepakt voor jullie teruggepakt bekijk hier het filmpje

Reacties