Bak gezellig mee met albelli

Wil je meedoen met onze bakwedstrijd? Daar hoef je echt geen patissier of meesterbakker voor te zijn. Met simpele ingrediënten en makkelijke stappen kom je vaak tot het lekkerste resultaat. Het gaat ons bij deze wedstrijd niet alleen om het eindresultaat maar ook om het plezier dat je in de keuken hebt. Alleen of samen met je (klein)kind of je partner. Dus maak vooral overal foto’s van. Alles telt mee. Veel plezier met bakken! En vergeet je niet om je leukste foto te delen? Upload jouw foto op albelli.nl/ikbakmee óf deel je foto via Facebook of Instagram met de hashtag #ikbakmee om kans te maken op de Princess aerofryer, Princess steamoven of één van de albelli cadeaubonnen.

 

Worteltaart met chocolade van Diana

Onze collega Diana komt uit Limburg, waar je het echt niet kunt maken om maar één soort gebak te reserveren. Want wat als je bezoek dat nu net niet lust? Bovendien is het in haar familie gebruikelijk om minstens twee stukken gebak te eten…en dan wil je wel een beetje variatie. Deze worteltaart is een heerlijk alternatief voor slagroomtaart of kruimelvlaai.

Worteltaart met chocolade

Benodigdheden

250 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram cacaopoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl koekkruiden
3 eieren
150 gram bruine basterdsuiker
125 ml olie (met neutrale smaak)
250 gram (pure) chocolade
75 gram gewelde rozijnen
50 gram gehakte pecan- of walnoten (deze kun je ook weglaten)
25 gram geraspte kokos
300 gram geraspte wortel
250 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker

Ingevette bakvorm van ca. 23 bij 32 cm bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden celsius. Smelt 125 gram van de chocolade (au bain marie) en laat heel even afkoelen. Zeef bakmeel, kaneel en koekkruiden in een grote kom en roer er de rozijnen, noten en geraspte kokos door.

Klop de eieren, basterdsuiker en olie glad met een elektrische handmixer en roer hier met een grote lepel eerst de gesmolten chocolade en daarna de geraspte wortel door. Voeg hieraan het meelmengsel toe en roer tot alles goed gemengd is.

Giet het in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bak ca. 45 minuten. Check na 40 minuten even met een satéprikker of de taart eventueel al gaar is.

Maak als de taart klaar is het glazuur: Smelt de rest van de chocolade en laat weer heel even afkoelen. Klop intussen met de mixer de roomkaas en de poedersuiker glad en roer hier de gesmolten chocolade door. Laat de taart goed afkoelen voordat je het glazuur erop smeert. Tip: wil je een zoeter glazuur, voeg dan 25 tot 50 gram extra poedersuiker toe. Je kunt ook naturel glazuur maken, zonder chocolade. Voeg dan een theelepel vanille-extract toe i.p.v. chocolade.

 

Appel-ananastaart van Diana

Deze taart is een snelle en originele versie van de bekende Hollandse appeltaart. Je hoeft geen deeg uit te rollen of een ruitjespatroon te maken en het resultaat is minstens net zo lekker! Zeker een aanrader om met en voor je (klein)kinderen te maken.
 Appel-ananastaart

Benodigdheden

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren
1 klein blikje ananasstukjes op sap (ca. 220 gram)
50 gram rozijnen
2 grote of 3 wat kleinere appels (Jonagold of Elstar)

Ingevette ronde springvorm van 26 cm doorsnede

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden celcius. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op. Kook in een steelpannetje de rozijnen in het sap een aantal minuten tot de rozijnen zacht zijn en giet ze af. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.

Klop de boter en de basterdsuiker in een kom met een elektrische handmixer romig (dit kan wel 10 minuten duren). Voeg dan één voor één de eieren toe en klop totdat al het ei is opgenomen. Spatel daarna het bakmeel erdoor. Zorg dat het een glad beslag is.

Schep vervolgens de helft van de ananasstukjes, appelstukjes en rozijnen door het beslag en schep het in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en verdeel de rest van de ananas, appel en rozijnen erover. Bak de taart in ca. 50 tot 60 minuten gaar en laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer puur of met een beetje geklopte slagroom of bolletje roomijs.

 

Reacties