Ken je die geweldige foto’s van Simone Scholtens al? Zij is de fotografe van dat prachtige fotoboek van Groenland. Simone exposeert tot 1 september in de drukkerij van albelli. 14 van de mooiste foto’s uit haar fotoboek hangen bij ons aan de muur. Kom ze gratis bezichtigen tijdens een albelli vriendendag! Kunnen we gelijk kennis maken.

Kwetsbaar en krachtig
De fotoreportage is een privéproject van Simone. Tijdens haar bezoeken aan Groenland in 2006 en eerder in Spitsbergen en Antartica werd ze getroffen door de schoonheid van deze werelddelen. Ze realiseerde zich de nietigheid van de mens bij het zien van zoveel grootsheid. De natuur is waanzinnig krachtig. En tegelijkertijd zo kwetsbaar.

Breekbaar ijs op plexiglas
Die kwetsbaarheid wordt op een prachtige manier duidelijk op het plexiglas waar de foto’s op gedrukt zijn. Het ijs lijkt bijna nog breekbaarder en doorschijnender dan het al is. Als het licht door het plexiglas heen schijnt wordt dit effect zelfs nog sterker. Het is een aanrader haar foto’s te gaan bekijken! Geen tijd? Dan kun je hier haar online fotoboek bekijken.

Doel van Simone is het creëren van bewustzijn. Dat we ons realiseren hoe kwetsbaar de aarde eigenlijk is. Tijdens haar laatste reis besloot ze met alle indrukken en ervaringen een foto-expositie op te zetten. Ze wil mensen laten nadenken over klimaatverandering.

Abstract Antartica
De plexi’s die er hangen is een selectie uit de foto’s van haar fotoboek. Het is een combinatie van en overzichtsbeelden en abstracte beelden. De abstracte beelden zijn vooral bedoeld om je op een andere manier te laten kijken. Dat je denkt: hè, hoe zit dat nu?

De foto’s hangen tot 1 september 2011 aan de muur bij albelli in Den Haag. Daarna gaan ze naar Parijs. Wil je ze komen bekijken? Kom dan naar een albelli vriendendag. Die is om de vrijdag en dan geven we een rondleiding door de drukkerij en vertellen we je meer over wie we zijn en wat we doen. Leek, leerzaam en gezellig! Lees hier meer en schrijf je in.

De foto’s op plexiglas zijn overigens ook te koop. Interesse? Bezoek dan even de website van Simone Scholtens.

Bekijk hier een filmpje waar Simone meer vertelt over haar tocht door Groenland:

 

Reacties