Voor dit tweede deel van de zomerspecial ‘Het fotoboek van‘ riepen we jullie op je vakantiefotoboek toe te sturen. Tientallen kregen we er binnen! Een kleine selectie was dus nodig helaas. Zie hieronder welke fotoboeken het meest onze aandacht trokken en laat je inspireren!

Nile crocodile Egypt  2011 – Natasja Vos
Alleen al door de cover ben je benieuwd wat erachter zit. Net zo geheim als gangen van een nog niet ontdekte piramide. De spread op pagina 9 lijkt wel een filmposter die doet verlangen naar het Wilde Westen. Een fotoboek dat blijft verrassen in opmaak, geen pagina is hetzelfde. Ware inspiratie voor ieder die op zoek is naar originele opmaakideeën.

“De reis trekt door heel Egypte, van Cairo door alle oases, tot aan de rand van de Sahara naar het uiterste zuiden Aswan en via de rode zee weer terug naar Cairo. Lekker op een matje slapen onder de sterrenhemel, heerlijk.” Aldus Natasja, de maakster van dit fotoboek.

Botswana  – Bianca Mallegrom
Het reisschema op de eerste pagina, en verder alleen maar dieren, dieren en dieren. Safari rules! Prachtige foto’s (vooral die regenbui op pagina 8, of die twee olifanten die naar het midden van het boek kijken op pagina 18). De retro foto’s en uitgescheurde blaadjes tussendoor maken het boek af. Bladerwerk voor dierenliefhebbers!

“Dit fotoalbum is heel speciaal voor mij, omdat wij op deze reis onze passie, namelijk  de dieren en natuur van Afrika, met onze beste vrienden konden delen. Een mooi boek van een vakantie om nooit te vergeten!“Aldus Bianca, de maakster van dit fotoboek.

Roadtrip USA  2010 – Dagmar Wolters
Een fotoboek waarvan de voorkant ons al deed lachen. De intro van een film. Dit fotoboek past bij de stijl van het land: vol toeters en bellen, maar nooit saai. Ga mee op een roadtrip door de USA. En blijf bladeren, de pagina’s blijven je verrassen!

Kastelen in Frankrijk 2010 – Tanja Piera
De overzichtsplaten van de kastelen in dit fotoboek zouden zo in een brochure kunnen. Groots, statig, imposant. Mooi weergegeven! En eromheen alle interessante details en een kijkje binnen in het kasteel Dit vonden we het meest originele thema dat we toegestuurd kregen.

Thailand – Anouk Dantuma
Een boek van eenvoud. Deze maker heeft zich geconcerteerd op de foto’s, wat prima kan met een land als Thailand. Goud en kleuren genoeg! De foto op de voorkant triggert: waar en wat is dit?

Portretten Peru  – Gert-Jan Siesling
Foto’s van mensen blijven boeien. Zeker als ze uit een exotisch land komen. Vrouwen zonder tanden, meisjes met lama’s, een vrouw op een eenzame vlakte of een kleurrijke groep mensen wachtend op een trap. De portretten afgewisseld met prachtige paginavullende beelden maakt dit boek heerlijk om doorheen te bladeren. Leer de gezichten van Peru kennen.

Provence  –  Corrie Viegen
Dit is zoals we Frankrijk kennen. Lavendel, terrasjes, kleine steegjes en oude kerken. Ook deze maakster heeft zich geconcentreerd op de foto’s. Vooral de pagina met de zonnebloem sprong eruit: door te spelen met dichtbij en veraf maak je een pagina interessant om naar te kijken. Of een stel oude deuren verzameld op één pagina geeft ook een leuk effect. Ga je mee naar Frankrijk?

Italie 2011 – Ad Heins
Dit is wat je noemt een ‘vriendelijk’ boek. Lichte kleuren en rustige pagina’s met hier en daar een fris element. Vooral pagina 13 vinden we origineel vormgegeven met die fotomatrix en de maker heeft creatief gespeeld met de achtergronden. Het was zo te zien een heerlijke zonnig vakantie en dit boek is goed gelukt voor iemand die nog nooit eerder een fotoboek had gemaakt!

Frankrijk  2011 – Maxime in het Veld
Twee jonge mensen die samen op vakantie zijn. Het is te zien dat ze het gezellig hebben samen! Zou het de eerste keer samen weg zijn? Ze hebben de opmaakextra’s in het programma in ieder geval goed weten te vinden. De afsluiter van het boek vinden we trouwens geniaal! (we hadden het zelf niet beter kunnen verzinnen ;-))

___
Een paar weken lang alleen maar prachtige fotoboeken doorbladeren. Wat hebben we toch leuk werk hier! Veel dank daarvoor en op naar nóg meer vakanties en nóg mooiere fotoboeken!

Geef hieronder je reactie op deze fotoboeken. Voel je vrij de makers te vragen hoe ze hun boeken hebben gemaakt. Ze zitten vol tips en tricks.

Ook in ‘Het fotoboek van’ staan? Stuur je fotoboek naar blog@albelli.nl Vermeld expliciet dat je mee wilt doen, dan nemen we contact met je op. Hoe stuur ik albelli mijn online fotoboek?

 

Reacties