Tips voor de mooiste vakantiefoto's

Het zonnetje schijnt, de kinderen zijn vrij en de terrasjes zitten vol. De zomer is eindelijk begonnen! Ga jij binnenkort op zomervakantie? Lees de fototips hieronder en ga goed voorbereid op vakantie. Jij komt terug met de leukste foto’s voor je vakantiefotoboek!

Waar moet je aan denken voor je op vakantie gaat?
1.
Test je camera voor je vertrekt. Vooral als je een nieuwe camera hebt gekocht is het handig even te oefenen. Zorg dat je de belangrijkste functies weet te vinden en check of ze het doen.
2. Verdiep je in het land waar je naartoe gaat. Elke cultuur is anders wat betreft fotograferen. Waar mag je bijvoorbeeld geen foto’s nemen? En wat vindt de lokale bevolking ervan om gefotografeerd te worden?
3. Bedenk van tevoren in welk formaat je de foto’s op wilt slaan. Misschien wil je achteraf wel een fotobewerkingsprogramma gebruiken. Bekijk wat mogelijk is met jouw camera. In de handleiding van je camera vind je vaak verbazend goede en handige tips.
4. Denk aan het meenemen van genoeg geheugenkaarten, batterijen of een accu, oplader, handleiding van je camera en een geschikte verloopstekker. Heb je nou een heel uitgebreide/professionele camera? Maak dan even een lijstje.

Tips voor de mooiste vakantiefoto's

Hoe maak je de mooiste foto’s voor je vakantiefotoboek?
1.
Experimenteer met standpunt, heb oog voor detail en plaats je onderwerp eens niet in het midden. Bekijk hier 5 tips voor de mooiste vakantiefoto’s
2. Maak foto’s speciaal voor de voorkant van je fotoboek, panoramafoto’s voor over 2 pagina’s en fotografeer eens op thema of kleur. Bekijk hier 5 tips voor de mooiste foto’s voor je vakantieboek
3. Bekijk onze 3 speciale vakantiefotoboeken vol tips. Doe inspiratie op voor je vertrekt en bedenk van tevoren wat voor foto’s je gaat schieten.

Nog een laatste tip, niet in het belang van een goede foto, maar misschien wel de belangrijkste: blijf genieten! Beleef je vakantie niet alleen maar door je camera. Geniet van de mooie momenten en herbeleef ze later met je fotoboek.

Fijne vakantie!

Reacties