We hebben heel wat verschillende vooraf ontworpen producten bij albelli, van fotoboeken tot fotokalenders. Daarom nemen we je graag mee voor een kleine rondleiding langs een aantal van onze favorieten, zowel oud als nieuw. Een fotoboek, een kalender of een ik mis je kaartje, onze vooraf ontworpen producten maken het je allemaal erg eenvoudig. Selecteer gewoon dat ene ontwerp dat je wilt hebben, plaats je foto’s in de ontwerpsoftware en personaliseer het geheel totdat je tevreden bent.

We slopen onze creatieve afdeling binnen om enkele tips en info te verzamelen van onze copywriters en designers over hoe we een aantal van onze populairste vooraf ontworpen producten het beste kunnen gebruiken. Wie kan er beter advies geven over het gebruik van de vooraf ontworpen albelli producten dan het team dat ze zelf heeft ontworpen?

  • De mooiste fotoproducten maak je bij albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Makkelijk & snel online te bestellen

1. Een familieplanner ontwerpen

Een groot gezin heeft vaak behoefte aan een duidelijk schema, zodat je overzicht houdt over wat er wanneer gedaan moet worden. Eén van de beste manieren om dit te doen is door gebruik te maken van onze persoonlijke familieplanners. Het is een geweldige en eenvoudige manier om te zien waar je gezin mee bezig is.

Bekijk zeker even ons kalenderontwerp met het thema ‘Geknutselde planner‘. Dat ziet er heel natuurlijk uit en is een geweldige optie als je meerdere foto’s op één pagina wilt plaatsen met behulp van onze lay-out tool. Ons ontwerpteam raadt aan om bij het maken van je familieplanner een stijl te kiezen en je daaraan te houden. Je zult zien dat wanneer je gebruik maakt van consistente lay-outs de pagina’s allemaal mooi in elkaar overlopen, zelfs als je aanpassingen maakt.

2. Kalenders personaliseren met een modern tintje

Niet iedereen wil een al te decoratieve kalender of iets dat te seizoensgebonden is en dat snappen we. Je moet hem natuurlijk het hele jaar aan je muur kunnen hangen. Als je op zoek bent naar een stijlvolle en moderne look, dan geven we je graag de volgende tip: plaats niet te veel foto’s op één pagina en gebruik voldoende witruimte (later meer daarover). Door gebruik te maken van één grote afbeelding voor elke kalendermaand, creëer je een een minimalistische look die toch veel impact maakt. Onze bestseller, het Schuingedrukte letters design, doet precies dat en is perfect voor iedereen met een modern interieur.

3. Kaartjes versturen


Als je kaartjes naar familie, vrienden en bekenden stuurt, is het leuk om het persoonlijk, leuk en luchtig te houden. Als je graag inside jokes met je vrienden deelt en leuke boodschappen naar je familie stuurt, dan kun je het beste voor een fleurig en fel design kiezen. Als je hiervan houdt, dan is de ‘Oogverblindend mooi’ kaart precies wat je zoekt. Bekijk het ontwerp hier. Bovendien kun je kiezen uit standaard mat, extra mat of hoogglans papier.

4. Tips voor het schrijven van ik mis je kaartjes

Er is altijd een moment om dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt. Maar hoe goed je ook plant, er is altijd één ding waarop we vastlopen: het verzinnen van de tekst voor op de kaart. Wij vroegen ons team van copywriters om advies. Zij vertelden ons dat de meeste mensen al tevreden zijn met gewoon een ‘Ik denk aan jou’, maar als je op zoek bent naar een tekst voor je vrienden en familie, dan kun je het ook wat persoonlijker aanpakken.

Ze vertelden ons ook dat je ervoor moet zorgen dat de boodschap en de stijl van je kaart goed samen passen. Ze gaven als voorbeeld een kaart met een modern design waar je het best een korte, maar lieve boodschap mee combineert. Bekijk ons ‘Fotoshoot thuis‘ kaartontwerp voor meer inspiratie.

5. Maak optimaal gebruik van witruimte

Je weet dat je op de afdeling Design bent als je mensen hoort praten over witruimte. Wij namen even de tijd om te vragen wat dat nu eigenlijk is, want witruimte is echt heel belangrijk in een fotoalbum of fotoboek. Als je witruimte rond je foto’s gebruikt, zorg je ervoor dat ze nog meer opvallen. Bovendien zorgt het voor een frisse en strakke look.

Wit past volgens hen trouwens bij elke foto. Laat dus zeker wat witruimte rond je foto’s omdat dit voor een natuurlijk kader zorgt en de foto echt laat opvallen. Bekijk ons fotoboek met het thema ‘Klassiek Reisboek‘ en ontdek zelf hoe witruimte helpt om je foto’s te laten schitteren.

6. Een babyboek maken

We zijn gek op de prachtige babyboeken die klanten bij ons maken. Het zal je dan ook niet verrassen dat wij heel wat vooraf ontworpen fotoboeken hebben die jou kunnen helpen. Als je een fotoboek van je baby wilt maken, is het belangrijk dat je in je achterhoofd houdt voor wie je het aan het maken bent. Als het voor jezelf is, kun je de dingen eenvoudig houden en het verhaal van je baby vertellen aan de hand van mijlpalen. Als het een cadeau voor de trotse opa en oma is, die misschien nog niet de kans hebben gehad om hun kleinkind te ontmoeten, dan kun je er ook leuke zwangerschapsverhalen of anekdotes aan toevoegen, zodat ze nog meer kunnen genieten van die eerste kostbare maanden.

Ons fotoboek met het thema ‘Puur en simpel’ is, zoals je al wel verwachtte, een fantastische, eenvoudige en strakke manier om je babyboek in te delen. Bekijk het hier.

7. Zorg voor consistentie

Tijdens ons bezoek aan de creatieve afdeling vroegen we ook of ze nog een laatste belangrijke tip voor ons hadden voor het gebruik van onze vooraf ontworpen albelli fotoproducten. En dat hadden ze, namelijk: wees altijd consistent. Zorg ervoor dat je consistent bent in gebruik van lettertypes, vormen, kleuren en gewoon in het algemeen met de stijl. Als je zelf wilt personaliseren, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar details die mooi bij de kleuren van je foto’s passen. Dit kan heel eenvoudig zijn met behulp van een titel of tekst in een bepaalde kleur of door middel van vormen die bij de rest van je thema passen.

Ga je zelf een ontwerp maken? Dan kun je bijvoorbeeld enkele kleuren kiezen uit de keuzelijst ‘Trendy kleuren’ in onze ontwerpsoftware. Het is dan belangrijk dat je deze kleuren blijft gebruiken in het hele fotoboek voor een consistent geheel. Een geweldig voorbeeld hiervan is één van onze favoriete thema’s voor fotoboeken: Pop art. Dit design heeft een opvallende look en toont ons echt hoe het consistent gebruik van kleuren, vormen en patronen voor een mooi geheel zorgt.

We hopen dat het advies van onze experts je geïnspireerd heeft om je eigen fantastische fotoproducten te maken en dat het je geholpen heeft om te bepalen welke designs het meest geschikt zijn voor jou. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is: beginnen. Kijk op onze website voor vooraf ontworpen producten die bij jouw project passen of ga meteen aan de slag door op onderstaande knop te klikken.

Aan de slag

Reacties