Maak een uitnodiging die verder gaat dan de basisdetails door er ééntje te maken die past bij het thema van jullie dag. We hebben meer dan 20 verschillende ontwerpen voor trouwkaarten waaruit je kunt kiezen.

Hieronder vind je een aantal van onze favorieten die passen bij verschillende bruiloftsthema’s. Al onze ontwerpen zijn volledig aanpasbaar, dus je kunt elementen toevoegen en verwijderen om het helemaal perfect voor jullie te maken. En als je geen kaart kunt vinden die perfect bij jullie grote dag past kun je de kaart ook helemaal zelf ontwerpen.

Hieronder vind je 10 voorbeeldontwerpen uit onze trouwcollectie en drie die we zelf hebben ontworpen. Het enige dat je nodig hebt is een beetje fantasie.

Voorbeeldontwerpen trouwkaarten

Minimalistisch

Voor sommigen geldt ‘less is more’ en met zoveel details en decoratie-opties rondom bruiloften is het soms beter om het eenvoudig te houden. Minimalistisch betekent echter niet saai. Er zit schoonheid in eenvoud. Denk aan strakke lijnen, neutrale kleuren, natuurlijk licht en focus op het gelukkige bruidspaar.

Ons vierkante minimalistische kaartontwerp is perfect voor minimalistische bruiloften. Laat de foto het stralende middelpunt van je kaart zijn en zet alleen jullie namen op de voorkant. De overige details kunnen aan de binnenkant gezet worden. De witte rand en het eenvoudige lettertype zorgen voor een strakke afwerking.

Modern

Moderne bruiloften kunnen van alles betekenen… van niet de achternaam van de man aannemen tot geen bruidstaart serveren. Maar op het gebied van thema’s hebben moderne bruiloften vaak strakke designs, opvallende decoraties en hedendaagse verlichting

Ga voor ons moderne geometrische ontwerp, om je moderne bruiloftsthema door te laten lopen in de uitnodigingen. De geometrische lijnen op de voorkant zijn strak, maar eenvoudig en het sans serif lettertype is helemaal van nu.

Klassiek

Klassiek betekent voor iedereen iets anders, maar in het geval van een bruiloft bedoelen we traditionele kleuren zoals goud, zilver, crème en tijdloze details zoals bloemen, kant en een driedelige taart.

Rood wordt traditioneel geassocieerd met de liefde, dus ons rood-gouden ontwerp is perfect voor bruiloften met een klassieke sfeer. Het mooie wit-gouden bloemdesign staat aan de binnenkant en achterkant van de kaart en de gouden details zorgen voor een luxe afwerking.

Romantisch

Als je voor je eigen sprookje gaat, dan is een romantisch bruiloftsthema perfect. Bloemstukken die de locatie versieren en toespraken met liefdesgedichten…

Als je de toon wilt zetten voor de grote dag, ga dan voor onze vintage gebloemde trouwkaart. De perfecte achtergrond voor een foto van de bruid en bruidegom die elkaar liefdevol omhelzen is versierd met prachtige rozen, de bloem van de liefde.

Bohemian

De trend voor bohemian bruiloften blijft nog wel even, dus omarm deze natuurlijke, vrije sfeer en plan een unieke boho bruiloft. Haal inspiratie uit de hippiecultuur en ga voor natuurlijke materialen, bloemen in het haar en gedrapeerde boeketten.

Onze klassieke gebloemde trouwkaart zet de toon voor de grote dag en laat de gasten weten dat ze een bohemian liefdesfeest kunnen verwachten. De grillige roze en blauwe bloemen op de voorkant zijn verder verwerkt aan de binnenkant, waar je een vingerhoedskruid-illustratie vindt.

Vintage

Voor je vintage bruiloft kun je ervoor kiezen om een specifieke periode te kiezen (bijvoorbeeld de jaren 20 of 40) of je kunt een complete mix van retro-thema-fun in jullie grote dag verwerken. Het mooie van een vintage bruiloft is dat het nooit uit de mode raakt en je kunt er dus zeker van zijn dat je er geen spijt van zult krijgen de komende jaren.

Je gasten zullen je retro gegraveerde trouwkaart geweldig vinden. De natuurlijke kleuren en de handgetekende bloemen zorgen voor een duidelijk retro gevoel. Voeg simpelweg een foto toe en verander de tekst in de kaart naar wens.

Glamoureus

Bij glamoureuze bruiloften gaat het erom dat je over-the-top gaat, dus ga voor goud en glitter. Van de locatie en het interieur tot de trouwjurk en de uitnodigingen, zorg ervoor dat het straalt.

Onze grijs en gouden klassieke trouwkaart heeft een onmiskenbare glamoureuze uitstraling. De donkere achtergrond en de gouden art-deco stijl details stralen rijkdom uit. Kies je meest glamoureuze foto om toe te voegen op de voorkant.

Rustiek

Bruiloften in schuren en op boerderijen zijn steeds populairder geworden de afgelopen jaren, dus rustieke bruiloftsthema’s zien we ook steeds meer. Probeer om wat doe-het-zelf elementen toe te voegen op jullie grote dag en houd alles low-key.

De witte tekst geprint op een schoolbord-effect achtergrond maakt onze rustieke schoolbord trouwkaart perfect voor een rustieke bruiloft. Ga voor een zwart-wit foto voor een consistent kleurenpalet.

thema-trouwkaart-ideeën-rustiek

Speels

Bruiloften hoeven niet zo serieus te zijn en sommige bruidsparen vinden een speelse trouwdag geweldig. Denk aan grote bordspellen die op het gras gespeeld kunnen worden, favoriete snacks van vroeger en grappige foto’s.

Zoals de naam al doet vermoeden, is onze speelse moderne trouwkaart ontworpen voor speelse stellen.  Hij heeft felle kleuren en opvallende illustraties die perfect staan bij een vrolijke foto.

Tropisch

Of je nou gaat trouwen op een strand in een tropisch oord, of gewoon van tropische designs houdt, bij tropische bruiloften horen planten, natuurlijk licht en misschien een paar kokosnoten, als je die kunt vinden.

Onze strakke tropische trouwkaart laten je wegdromen naar weelderige palmbomen en late zonsondergangen. Het groen-roze kleurenpalet is erg populair in de designerwereld op het moment.

Zelfgemaakte trouwkaarten

Maritiem

Geven jullie het ja-woord op een knusse locatie aan zee? Ga voor een compleet maritiem thema met marineblauwe en witte strepen, vuurtorens, schelpen, vissersboten en hopelijk wat zonnestralen.

Maak je uitnodiging helemaal zelf met een gestreepte achtergrond en een maritiem touwkader. Je kunt extra details toevoegen als je wilt. Dat is het leuke aan het zelf ontwerpen van de uitnodigingen! Er zijn geen regels.

Natuur

Zijn jullie een stel dat van de natuur houdt en die graag erop uit trekt? Vindt jullie bruiloft plaats in een schitterend bos of in een bergomgeving? Dan is een bruiloft met een natuurthema perfect voor jullie.

Maak je eigen natuurlijke uitnodigingen door clipart te gebruiken met een natuurthema, zoals bomen, takken en bladeren. Kies daarna een foto van jullie samen in een mooie natuurlijke omgeving. Simpel, maar effectief.

Internationaal

Gaat jullie relatie de landgrenzen over? Is jullie relatie internationaal? Wij vinden bruiloften met een reisthema geweldig door de romantiek.

Gebruik de wereldkaart en een hart-clipart om jullie landen op de kaart aan te duiden. Gebruik dan onze reisthema clipart om de uitnodiging mee te decoreren. Wij vinden de stempels geweldig die de uitnodiging op een paspoort pagina laat lijken.

 

Creëer nu

We hopen dat dit je heeft geholpen bij het kiezen van je trouwkaarten.

Save-the-date kaarten en bedankkaarten die bij de trouwkaart passen vinden wij ook fantastisch. En als je geen bruiloft aan het plannen bent? We hebben meer dan 100 kaartontwerpen, dus je vindt er één voor elke gelegenheid. Al onze kaarten zijn compleet aanpasbaar, dus je maakt ze precies zoals jij wilt.

Ken je iemand die gaat trouwen? Deel deze blog dan met ze op social media door op de onderstaande icoontjes te klikken. Ze zullen je dankbaar zijn.

Reacties