Gave actiefoto’s, gespannen gezichten en juichende jeugdteams. Dit fotoboek van Wesley Butstraen staat vol sportieve voetbalfoto’s. Een mooi verslag van een kersttoernooi met een betekenis. En oké, Kerst is al lang geweest, maar we hebben dit boek speciaal bewaard voor Vaderdag. Misschien brengt het je op leuke cadeau-ideeën?

1. Waarom heb je dit fotoboek gemaakt?
Jaarlijks organiseert de Engelse Premier League een kersttoernooi (Christmas Truce Tournament) in Ieper voor nationale en internationale jeugdteams ter herinnering aan het kerstbestand uit de Eerste Wereldoorlog. Daar ben ik vrijwilliger voor onze lokale voetbalploeg. Als herinnering aan het toernooi maak ik elk jaar een fotoboek voor alle deelnemende clubs.

2. Waar haal je je inspiratie vandaan?
Het internet is voor mij een grote inspiratiebron. Ook kijk ik altijd even in de fotoboeken die bij beroepsfotografen liggen 🙂

3. Wat wordt je volgende fotoboek?
Ik moet dringend beginnen aan mijn jaarboek van 2012… Zeker nu de foto’s van 2013 al goed beginnen op te stapelen!

4. Heb je een favoriete achtergrond, sjabloon of effect in het fotoboekprogramma?
Een witte rand rond een foto geeft een mooi resultaat en symmetrie vind ik heel belangrijk. Daarom ben ik fan van uitlijnen!

5. Wat vind je het leukst aan fotoboeken maken?
De reacties van anderen die mijn boeken leuk vinden… Ze strelen m’n ijdelheid 🙂

6. Hoe ben je met albelli in contact gekomen? Heb je sindsdien al veel fotoboeken gemaakt?
Ik werkte al met albelli voor jullie zo heetten! Ik heb al vele fotoboeken vergeleken, maar blijf fan van jullie.

7. Heb je nog een leuke tip voor andere fotoboekmakers?
-Veranderen van camerastandpunt (bijvoorbeeld kikvors- en vogelperspectief) kan mooie originele benaderingen creëren 🙂
-Ook hou ik tijdens het fotograferen al rekening met de kadrering: sommige foto’s neem ik als achtergrond, met veel blauwe lucht. Of ik zorg voor extra veel gras op de foto waardoor ik hierop nieuwe fotootjes kan invoegen.
-En blijf vooral fotoboeken maken!

Heb je vragen over dit fotoboek? Stel ze hieronder.

Reacties