Home is where the heart is. Je eigen woning is de plek waar jouw stijl, persoonlijkheid en karakter tot uitdrukking komt. Dus voor jou geen standaarddoek uit de winkel, maar iets aan de muur dat persoonlijke betekenis heeft.

Personaliseer je huis met een eigen canvas of foto op plexiglas. Dat kan rechttoe rechtaan, maar het kan ook zo:

Familieportretten in de hal
Maak een collage van alle familieleden. Creëer een muur zoals je dat vroeger in oude huizen zag (en tegenwoordig ook weer helemaal hip is). Maak de sfeer ouderwets, retro of modern. Kies verschillende formaten canvas (staand, liggend of vierkant) en hang ze speels op. Bijvoorbeeld zoals dit:

Een drieluik van je beste vakantiefoto’s
Kies drie foto’s uit die mooi bij elkaar passen qua vorm, kleur of onderwerp. Maak hier een passend drieluik van. Hebben de foto’s niet dezelfde kleur? Geef ze dan bijvoorbeeld een oud effect door voor ‘sepia’ of zwart-wit te kiezen tijdens het maken van je canvas of plexiglas. Aan deze muur hangen drie foto’s uit Venetië, inclusief dit sepia-effect.

Rietveld? Mondriaan? Nee hoor, mijn eigen kunstwerk!
Op een canvas of plexiglas kun je alles zetten. Maak een abstracte foto van je favoriete voorwerp, of een close-up van dat coole retrobehang uit je vorige huis. Of misschien heb je nog een mooie tekening van jezelf ergens liggen. Scan die in en zet die op een canvas of plexiglas en hang deze op die ene lege plek aan de muur.

De ereplaats voor je allermooiste herinnering
Ken je de reclame van die man met die baby op die wasmachine nog? Die in zwart-wit? Hoeveel persoonlijker kun je je huis nog maken met de foto van je pasgeboren kindje op een prachtig plexiglas. Of dat tropische strand tijdens je huwelijksreis of de skyline van New York. Op een plexiglas zien al je foto’s er superprofessioneel uit. Prachtig voor boven die lange zitbank in de huiskamer.

Zet er een mooie plant naast, geef de muur weer eens een kleurtje en koop een set nieuw kussens voor op de bank. Wedden dat jouw huis heel snel omgetoverd is?

In drie eenvoudige stappen maak je zelf een canvas of foto op plexiglas van topkwaliteit. Probeer het ook eens!

Komende maand is het trouwens weer woonmaand in Nederland. Overal zijn beurzen en markten. Bezoek bijvoorbeeld eens de Woonbeurs 2011 in Amsterdam voor nóg meer inspiratie voor jouw paleisje.

PS Nieuwsgierig als we zijn: heb jij een mooie canvas of plexiglas gemaakt? Laat hieronder in de reacties achter wat het geworden is. Of stuur ons je foto toe van jouw mooiste foto op canvas of plexiglas. Wie weet zie jij jezelf terug in dit blog. blog@albelli.nl

 

Reacties