Midden op de dag recht tegen de felle zon in fotograferen levert niet de allerbeste plaatjes op. Dat wisten we natuurlijk al. Maar wat is dan wél het beste moment van de dag om een foto te nemen? Dat is het zogenaamde Gouden Uur. Wat is dat en hoe bereken je die?

Met deze website kom je een heel eind. Op deze website kun je op elk moment, waar je ook bent zien wat het Gouden Uur is, oftewel de tijdspanne waarin het licht op zijn mooist is.

Wat is het Gouden Uur precies?
Het Gouden Uur is het eerste en laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Het zonlicht heeft tijdens deze uren een speciale kwaliteit en levert hierdoor de mooiste foto’s op (denk aan dramatisch rode luchten, gouden heuvels en langgerekte schaduwen). De moeite waard om hier rekening mee te houden!

Hoe bereken je het Gouden Uur in jouw stad?
Typ op de website je stad in (albelli: Amsterdam). Onder in beeld zie je nu wanneer het gouden uur in jouw stad is. Op dit moment (20 september 2011) begint ‘s ochtends het Gouden Uur in Amsterdam om 6:48 en eindigt om 8:07. Vroeg opstaan dus.

Onthoud deze site. Hij komt vast nog wel eens van pas! Zeker in de zomermaanden als je precies wilt weten wanneer de zon opkomt en ondergaat. Als je een iPhone hebt kun je ook gebruik maken van de iPhone-app ‘Magic Hour’. Deze geeft voor jouw locatie aan wanneer je het beste op pad kunt gaan om mooie foto’s te maken. Je kunt zelfs notificaties ontvangen wanneer het gouden uur begint! Have fun.

Meer fotografietips van albelli.

Reacties