“Ga je huis mooi maken”, zei interieurontwerper Jan des Bouvrie. Hang een lamp op, zet een plant in de hoek en hang iets aan de muur. Zo maak je van zelfs de meest ongezellige ruimte in no-time een bewoonbaar plekje.Misschien is het bij jou niet zo extreem, maar ga vooral naar de Woonbeurs 2011 in Amsterdam. Leuke inspiratie voor je huis! Hier ook wat tips voor jouw persoonlijk wanddecoratie.

Woonbeurs Amsterdam 2011
De jaarlijkse Woonbeurs in Amsterdam 2011 is dit jaar van 24 september t/m 2 oktober. Negen dagen lang kun je struinen tussen de mooiste woonideeën en tips voor verf, behang, lampen en meubels. Laat je adviseren op het Woonadviesplein en bekijk de nieuwste snufjes op designgebied in de Top Design Zone.

Die ene lege muur. Wat ermee te doen?
Was je nog op zoek naar iets voor aan die ene muur? Creëer gewoon zélf je wanddecoratie. Gewoon met je eigen foto of favoriete afbeelding. Voor een paar tientjes heb je al iets prachtigs aan de muur. Bij albelli heb je keuze uit canvas of foto op plexiglas. Wat het verschil is?

Plexiglas: Museumkwaliteit aan de muur
Met een foto op plexiglas creëer je een waar museumstuk. Door zijn heldere en scherpe kleurweergave en de hoge kwaliteit hangt jouw mooiste foto superstrak aan de muur. Kies daarom voor een foto die hierbij past. Vooral architectuur (die gave wolkenkrabber), kleurrijke foto’s (tropische vissen, papegaaien, felle bloemen) of mooie zwart-wit foto’s (die van je pasgeboren kindje in je handen) spatten met plexiglas van de muur af.


Bekijk meer inspiratie voor plexiglas

Canvas: Haarscherp en massief houten frame
Canvas heeft een andere uitstraling. Door de structuur lijken foto’s wat ‘warmer’. Portretten, familiefoto’s, of juist abstracte afbeeldingen doen het erg goed. Door de prijs is canvas ook aantrekkelijk om een drieluik van te maken: drie foto’s die qua onderwerp, kleur of vorm bij elkaar passen. Dus weg met die prefab canvasjes. Jij bepaalt de stijl: retro, modern, strak, of gezellig, kleurrijk en vrolijk!


Bekijk meer inspiratie voor canvas

Natuurlijk kan elke foto op zowel canvas of plexiglas. Maar misschien dat dit de keuze iets makkelijker maakt.

Meer ideeën voor je huis opdoen? Ga dus vooral kijken op de Woonbeurs Amsterdam 2011! We horen hieronder graag van je of het leuk was. (en of je een foto aan de muur gaat hangen!)

 

 

 

Reacties