Op de albelli vriendendag op 3 juni kwamen we Hedi en haar vader tegen. Hedi – 20 jaar, student in Nijmegen, zie foto hierboven- had een paar eigen fotoboeken mee (wat altijd leuk is!). Het viel ons op dat Hedi heel andere boeken maakte dan haar vader. We vroegen haar daar op ons blog wat meer over te vertellen.

Lijm & schaar
“Mijn vader loopt al sinds ik mij kan heugen met een grote camera rond. Ik vond het daarom niet raar dat hij drie jaar geleden op digitale fotografie overstapte. Het werd vanaf toen dus in plaats van handmatig bijsnijden en sorteren foto’s ‘digitaal inplakken’.

Heel veel foto’s
Het gevolg van die digitale camera was wel dat we tot twee keer toe met grote aantallen foto’s terugkwamen van vakantie. Ik was bang dat die nooit het fotoboek zouden gaan zien. Dat wilde ik niet laten gebeuren.

Digitale plakker
Ik heb daarom mijn diensten als digitale plakker bij mijn vader aangeboden. Of het met leeftijd te maken heeft, durf ik niet te zeggen, maar het albelli fotoboekprogramma had ik binnen een mum van tijd onder de knie. Ik heb hem bij zijn derde fotoboek maar uitgelegd hoe makkelijk het is om foto’s te bewerken, uit te lijnen of aan elkaar aan te passen. Scheelt ook een hoop tijd, pa!

Zo vader, zo dochter
Inmiddels ben ik zelf in het bezit van een mooie Nikon spiegelreflex en maak ik mijn eigen fotoboeken. Ik ben ervan overtuigd dat deze hobby al die tijd al ergens in mijn genen zat. Mijn vader leert mij nu de fijne kneepjes van de fotografie, ik leer hem de ins en outs van het digitale ontwerpen. Het was daarom niet meer dan logisch om samen naar de albelli vriendendag te komen (met dank aan mijn moeder, die ons heeft aangemeld). Een ontzettend leuke en leerzame ervaring met een enorme gastvrijheid door zeer vriendelijke medewerkers.

Sjakie en de Chocoladefabriek
Afgezien van Sjakie en de chocoladefabriek wist ik niet wat ik me bij een fabriek moest voorstellen. Toen ik tijdens de rondleiding op de brug boven de fabriekshal stond, keek ik mijn ogen uit. Een aanrader voor iedereen die wel eens wil weten wie er achter de knop ‘bestellen’ zit!”

Wil jij ook een keertje zien hoe jouw fotoboek gemaakt wordt? Kom naar de albelli vriendendag!

 

Reacties