albelli ziet aantal bezoekers via tablet verdubbelen dankzij populaire fotoboeken-app

Amsterdam, 17 februari 2015 Sinds de komst van de iPad-app van fotoproductenspecialist albelli is het aantal bezoekers dat de website via de tablet bezoekt verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. De fotoboeken app is sinds de introductie in november 2014 al ruim 30.000 keer gedownload.

“Het is een bekende trend dat mensen steeds vaker een mobiel apparaat gebruiken om online te zijn. De explosieve toename in mobiele bezoekers van onze site bewijst dat er grote behoefte is aan een goedwerkende app voor het creëren van persoonlijke fotoboeken op een mobile device,” aldus Country Manager Frederik van der Veen van albelli.

30.000 downloads
Het overstijgt de verwachtingen van albelli dat de app inmiddels al ruim 30.000 keer gedownload is. Hierdoor ziet het bedrijf de investeringen ook sneller terugverdiend dan vooraf gedacht. albelli merkt daarnaast dat de klantenkring steeds gevarieerder wordt. Bijna de helft van de bestellingen die via de app wordt gedaan, komt van een gebruiker die daarvoor nog nooit eerder bij albelli had besteld. De app draagt hiermee bij aan de doelstelling van het bedrijf om de doelgroep te verbreden. Ook toekomstige toevoegingen aan de app zijn hierop gericht.

Van der Veen: “Traditioneel zijn onze producten veelal gericht op ouderschap, vakantie en alles wat daarmee samenhangt. Later dit jaar komen we ook met een app voor iPhone en Android-telefoons waarmee jongeren bijvoorbeeld in de trein terug van een festival of weekendje weg gemakkelijk direct een fotoboek kunnen maken. Op dit moment is er nog geen goede oplossing in de markt voor de vele foto’s die we jaarlijks met onze mobiele telefoons maken. De ervaringen met de iPad-app sterken ons in de gedachten dat het principe van ‘altijd overal’ ook geldt voor fotoproducten.”

Unieke applicatie
Door de introductie van de app kunnen gebruikers vanaf de iPad een fotoboek bij albelli maken. Eerder was dit alleen vanaf een desktop of laptop mogelijk. De applicatie is uniek doordat gebruikers foto’s vanaf de computer, dropbox en social media draadloos naar de iPad kunnen overzetten. Ook bevat het alle functies van het reguliere fotoboekprogramma zonder hier concessies in te doen. Over enkele weken ondergaat de app een update die de features van het programma verder zal uitbreiden.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over albelli
albelli is onderdeel van albumprinter BV, één van de grootste fotoboekenproducenten in Europa. Het bedrijf produceert naast fotoboeken ook fotokalenders, telefoonhoesjes, wenskaarten, agenda’s en foto’s op canvas, forex, plexiglas en aluminium. albumprinter is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. albumprinter heeft een eigen productiefaciliteit in Nederland waar de productie plaatsvindt voor de gehele Europese markt. albelli werd in 2013 door Stichting Thuiswinkel Awards uitgeroepen tot meest populaire webshop in de categorie ‘Hobby en Cadeau’ en in 2014 door ABN AMRO verkozen tot Beste Webshop van Nederland. WUA! verkoos albelli in 2013 en 2014 tot beste aanbieder van fotoboeken. In 2014 nam albumprinter het Noorse fotoknudsen A.S. over.

Voor meer informatie, een interview of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Renate van der Wal of Renée Manders van LEWIS PR:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Email: albelli@lewispr.com

Lees het persbericht in .pdf

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.