Fotojaarboek populairder dan ooit

~ De favoriete onderwerpen voor fotojaarboeken: familie en vakantie ~

AMSTERDAM, 3 januari 2013 –Het nieuwe jaar is net begonnen; voor veel mensen een moment om terug te kijken op de meest bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Fotoboekenspecialist albelli merkt dat het vastleggen van deze herinneringen in een fotojaarboek steeds populairder wordt. Vooral het terugblikken op familiemomenten en vakanties wordt veelvuldig gedaan.

De decemberdrukte is nog maar net achter de rug voor albelli, op het hoogtepunt werden er maar liefst 30.000 fotoboeken per dag gedrukt in de drukkerij in Den Haag. Een absoluut record. Maar ook in januari verwacht albelli een piek in het aantal bestellingen, dan voornamelijk voor fotojaarboeken.

Populaire onderwerpen voor een fotojaarboek zijn vakanties en familie of gezin, zo blijkt uit onderzoek dat albelli door Multiscope heeft laten uitvoeren onder ruim duizend Nederlanders. Daniel Scheijen, Country Manager bij albelli: “December en januari zijn traditioneel drukke maanden voor ons. En steeds vaker zijn dit bestellingen voor fotojaarboeken waarin mensen het afgelopen jaar vastleggen. Voor zichzelf, maar zeker ook om aan anderen cadeau te doen.”

Gebeurtenissen
albelli heeft in het onderzoek de respondenten ook gevraagd welke gebeurtenis uit het afgelopen jaar het meest bijzonder voor hen was. Vakanties werden door 20% van de respondenten genoemd. Ook huwelijken (5%), geboortes (7%) en verjaardagen (5,5%) werden regelmatig genoemd. De tien meest bijzondere inzendingen heeft de fotoboekenspecialist op een rijtje gezet. Dit overzicht toont niet alleen de verscheidenheid in ervaringen en daarmee thema’s voor fotojaarboeken, maar inspireert anderen wellicht ook om van een bijzondere gebeurtenis de herinnering te waarborgen.

•    De goedkeuring van de IND dat mijn schoondochter kan blijven in Nederland
•    Mijn eerste cabaretoptreden
•    De Champions League-wedstrijd Ajax-Manchester City (3-1)
•    Een bezoek aan een reactorruimte van een kerncentrale
•    Dat mijn dochter Sint en Piet durft aan te spreken
•    Mijn beste vriend in Frankrijk op het podium om The Village People na te doen
•    De gulle lach van onze kleinzoon in het klokkenmuseum Asten, toen hij zelf mocht luiden
•    Toen ik in een steengroeve versteende planten vond
•    Dat ik vooraan stond bij het festival FortaRock
•    Zwemdiploma A van mijn zoon… eindelijk na twee jaar ploeteren!

Klik hier voor een PDF van het persbericht

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.