Meer dan 750 foto’s op telefoon bij kwart Nederlanders

Meer en verbeterde mogelijkheden in nieuwe versie smartphone app albelli

Amsterdam, 13 juni 2016 – albelli introduceert een vernieuwde versie van zijn smartphone app. Met de app is het mogelijk om snel en eenvoudig mobiel herinneringen vast te leggen in een fysiek fotoboek. albelli heeft de feedback van klanten verwerkt in een nieuwe, gebruikersvriendelijkere versie en is het nu onder andere mogelijk om boeken met een harde kaft en een A4 kalender te bestellen. Tevens is de mogelijkheid om losse foto’s af te drukken toegevoegd; ook in retro-stijl, iets wat tegenwoordig mateloos populair is onder jongeren. Een kwart van de Nederlanders heeft meer dan 750 foto’s op hun telefoon staan, onder jongeren (18-24 jaar) is dit zelfs meer dan de helft (56%), blijkt uit onderzoek van de fotospecialist.

Uit het consumentenonderzoek dat albelli in samenwerking met Multiscope* heeft uitgevoerd, blijkt dat Nederlanders gemiddeld 52 foto’s per maand maken met hun smartphone, maar dat bijna de helft (45%) deze foto’s weer verwijdert van de telefoon als deze vol raakt. Zondalbellie, zo vindt ook albelli. Om de herinneringen te bewaren, heeft albelli de gebruiksvriendelijkheid van de app verder verbeterd. En daar blijkt behoefte aan, de nieuwe app is al meer dan 50.000 keer gedownload in drie maanden tijd. Een resultaat waar albelli trots op is.

Met de vernieuwde app is het nu ook mogelijk om direct een fotoboek met harde kaft te bestellen in de formaten 14×14 cm en 21×21 cm. Voorheen kon de gebruiker alleen kiezen voor een zachte kaft. Verder is de optie toegevoegd om A4 kalenders te bestellen. En er is een re-direct ontwikkeld naar het fotoprogramma om losse foto’s eenvoudig via je mobiel af te drukken, waarbij ze glanzend of mat en met of zonder witte rand worden afgedrukt in verschillende formaten. Met de opkomst van Instagram is ook de vierkante
foto erg populair – vooral onder jongeren – en is het dus mogelijk om foto’s 1:1 vanaf de mobiele telefoon af te drukken op de formaten 10×10, 13×13 en de populaire retro-stijl. De app bood al de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende formaten van een vierkant fotoboek, de keuze uit een witte of zwarte achtergrond en de optie voor hoogglans of de toevoeging van lay-outs.

De vernieuwingen passen bij de trend dat mensen steeds vaker herinneringen vastleggen met hun smartphone. Een vijfde (21%) van de jongeren tussen 18 en 24 jaar heeft zelfs meer dan 2.000 foto’s op hun smartphone staan, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna een vijfde (17%) van de respondenten drukt de foto’s af in een fotoboek en een ruime meerderheid, namelijk 77%, slaat de foto’s vanaf de smartphone op de computer op. En ruim de helft deelt smartphonefoto’s via social media. Deze inzichten helpen albelli om hun aanbod aan te sluiten bij de behoeftes van de klant. De app biedt een volledige integratie van Facebook, Instagram en Dropbox. Dus alle social media shares kunnen eenvoudig geïmporteerd worden en tot een fotoboek verwerkt worden.

De smartphone app van albelli is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

* Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope, 1.020 respondenten, mei 2016.

Persbericht update smartphone app

BERICHT VOOR DE REDACTIE Over albelli
albelli is onderdeel van albumprinter BV, één van de grootste foto gerelateerde producenten in Europa. Het bedrijf produceert naast fotoboeken ook fotokalenders, foto afdrukken, wenskaarten, telefoonhoesjes, agenda’s en foto’s op canvas, forex, plexiglas, aluminium en hout. albumprinter is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, en het Verenigd Koninkrijk. albumprinter heeft een eigen productiefaciliteit in Nederland waar de productie plaatsvindt voor de gehele Europese markt.

albelli werd in september 2015 uitgeroepen als beste uit de test op het gebied van fotoboeken door de Consumentenbond. Ook werd albelli gekozen als Beste Webshop in de categorie ‘cadeau’. WUA! verkoos albelli in 2013 en 2014 tot beste aanbieder van fotoboeken en in 2015 tot beste aanbieder van foto op canvas. In 2014 nam albumprinter het Noorse fotoknudsen A.S. over. Ook werd albelli in 2014 door ABN AMRO verkozen tot Beste Webshop van Nederland. In 2013 werd albelli door Stichting Thuiswinkel Awards uitgeroepen tot meest populaire webshop in de categorie ‘Hobby en Cadeau’.

Voor meer informatie, beeldmateriaal, codes om te testen of voor winacties kunt u contact opnemen met Mijke de Jong van LEWIS:
Tel: +31 (0)20 220 0220
Email: albelli@teamlewis.com

LEWIS – Global Communications
Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

Web: www.teamlewis.com
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/teamlewis_nl

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.