Nieuwe ‘visual identity’ weerspiegelt Europese groeiambitie albelli

Amsterdam, 18 oktober 2016 – Dé specialist in fotoproducten, albelli, introduceert een volledig nieuwe visual identity. Deze rebranding is het gevolg van de pan-Europese groeistrategie van het Nederlandse e-commerce bedrijf. Inmiddels is albelli actief in zeven Europese markten. Met de nieuwe visual identity wordt het merk albelli gepositioneerd als één herkenbare Europese speler, in lijn met de internationale groeiambitie van het bedrijf.

Creëren van eenheid
Het van oorsprong Nederlandse albelli wil binnen vijf tot tien jaar uitgroeien tot dé toonaangevende e-commerce specialist op het gebied van fotoproducten in Europa. In Zweden, Noorwegen en Groot-Brittannië opereert het bedrijf onder andere merknamen. Omdat respectievelijk önskefoto, fotoknudsen en bonusprint in hun thuislanden reeds gevestigde namen zijn, is besloten deze merken niet te veranderen, maar onderdeel te laten worden van de nieuwe visual identity.

“We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe visual identity zorgt voor een eenheid binnen het bedrijf. Het helpt ons om onze grote ambities in Europa te bereiken”, zegt Tristan Money, CEO van albelli. “Ons doel is om de beste kwaliteit fotoproducten te leveren en de klant altijd op de eerste plaats te zetten. Onze bedrijfscultuur laat ons toe flexibel te werken waardoor we dicht op de snel veranderende markt zitten. Zo kunnen we inspelen op trends en klantbehoeftes, zoals het toenemende gebruik van mobiele telefoons.”

Fotoboeken beslaan ongeveer een kwart van de totale markt van fotoproducten. Het portfolio van albelli is de afgelopen jaren flink uitgebreid, met onder andere persoonlijke wanddecoratie, kalenders, kaarten en fotoafdrukken. Hiermee heeft het bedrijf ingespeeld op behoeftes van de klant om momenten op verschillende manieren vast te leggen.

Brighten up your world’
Door bijzondere en alledaagse momenten tot leven te brengen wil albelli de wereld kleurrijker maken. Dit doet het door mensen te inspireren hun momenten te herbeleven en te delen met gemakkelijk te maken persoonlijke fotoproducten.

De nieuwe merkidentiteit staat geheel in lijn met deze visie. Het bekende albelli-logo is vereenvoudigd en gemoderniseerd en de ‘flitser’ is prominenter in beeld gebracht. Het icoon van de flitser staat symbool voor het vastleggen van de mooie momenten in het leven en het meer kleur geven van een foto. Een fotografisch pictogram dat perfect bij het merk past. Er is gekozen om de frisse en positieve kleur oranje te behouden.

“Het was voor ons belangrijk om onze look & feel op te frissen zodat deze ook visueel onze visie weerspiegelt. We willen de wereld mooier maken door het tot leven brengen van mooie momenten met een frisse identiteit die de persoonlijkheid van ons merk belichaamt; optimistisch, positief en avontuurlijk”, aldus Tristan Money.

Voor deze rebranding heeft albelli samengewerkt met design- en brandingbureau VBAT.

pressimagevi

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.