Themaboeken: fotoboeken maken in een handomdraai

AMSTERDAM, 4 juni 2013 albelli introduceert het concept themaboeken op de Nederlandse markt. Hiermee wordt het maken van een mooi opgemaakt fotoboek nog gemakkelijker. De consument kiest een ontwerp, selecteert zijn/ haar foto’s, plaatst deze op de voor foto’s gereserveerde plaatsen en het fotoboek is klaar. Er zijn inmiddels 36 ontwerpen beschikbaar, verdeeld over negen categorieën: reizen, huwelijk, baby, kinderen, feest, robuust, vintage, modern en bloemrijk. De komende maanden zullen hier regelmatig nieuwe ontwerpen en categorieën aan toegevoegd worden.

Het argument ‘het kost me teveel tijd om een fotoboek te maken’ is vanaf nu verleden tijd. De maker hoeft niet langer met een volledig blanco fotoboek te starten, maar kan er voor kiezen om te beginnen met een reeds opgemaakte versie in een stijl die hij of zij leuk vindt. Hierin hoeven dan enkel nog de gekozen foto’s gesleept te worden. Zo kan iemand die een reisfotoboek wil maken, kiezen uit ‘modern tijdschrift’, ‘stedentrip’, ‘vive la France’ of ‘zwart-wit design’. Het gekozen ontwerp bepaalt de lay-out en het design van het fotoboek. Maar dat wil niet zeggen dat er geen persoonlijk tintje meer aan het fotoboek gegeven kan worden: het is nog steeds mogelijk teksten toe te voegen of om losse elementen uit het boek aan te passen of te verwijderen.

De service is als eerste beschikbaar voor het meest populaire formaat, het ‘liggende’ fotoboek large. Het is mogelijk om zelf het aantal pagina’s aan te passen of te kiezen voor een hoogglans afwerking. Afhankelijk van de vraag van de consument, zal albelli in de toekomst ook andere formaten en verhoudingen gaan aanbieden.

albelli heeft het themaboek ontwikkeld om consumenten naast tijdwinst ook inspiratie en creatieve hulp te bieden. “Door deze themaboeken wordt het nog gemakkelijker om een professioneel vormgegeven fotoboek te maken. Wij spreken dan ook wel van het ‘just add water’ concept: je hoeft zelf maar een klein beetje toe te voegen en je hebt een compleet product. Hierdoor willen we voor consumenten de drempel verlagen om een fotoboek te maken,” stelt Daniel Scheijen, Country Manager Benelux bij albelli. “Wij zijn er trots op het weer een beetje makkelijker hebben gemaakt om een mooi fotoboek te maken. Doordat we de mogelijkheid bieden met een professioneel vormgegeven ontwerp te werken, maar daar toch nog naar eigen wens aanpassingen in te doen, hebben we een gebruiksvriendelijk concept ontwikkeld.”

Kijk voor een volledig overzicht van alle beschikbare thema’s op: /themaboeken

Klik hier voor een PDF van het persbericht

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.