Ken je die saaie, statische familieportretten van vroeger nog? Gelukkig maken we tegenwoordig veel leukere familiefoto’s. En die kun je met een beetje creativiteit extra bijzonder maken! Is je familie bijvoorbeeld grappig, sportief of artistiek? Laat dan in het portret zien wat jouw familie speciaal maakt. Om je op weg te helpen geven we je alvast 4 ideeën.

1. Gebruik de zon voor een abstracte foto

Maak een creatieve foto van jullie schaduw of silhouet voor een prachtig, abstract familieportret. Nog een voordeel: je hoeft je niet druk te maken over rare gezichtsuitdrukkingen of gesloten ogen 😉

Familieportret schaduw

2. Een portret van jullie handen of voeten

Handen en voeten vertellen meer dan je denkt! Maak een foto van alleen jullie handen of voeten en laat een kant van de familie zien die niet vaak op de foto staat.

Familieportret handen

3. De familie in een lijstje

Gebruik eens een lijst IN je foto in plaats van eromheen. Je kunt er erg creatieve foto’s mee maken!

Familieportret lijst

4. Doe eens gek!

De ideeën en mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt allerlei voorwerpen gebruiken, een actiefoto schieten of een ‘foto van een foto’ maken. Kortom, doe eens gek! Gebruik je fantasie en maak een unieke, originele familiefoto.

Blog-familieportret-creatief

Als je eenmaal het perfecte familieportret hebt, wil je er natuurlijk wel mee pronken! Laat de foto afdrukken op canvas, plexiglas of aluminium en hang het portret in de woonkamer zodat iedereen het kan zien!

Heb jij nog ideeën voor een creatief familieportret? Laat dan hieronder een reactie achter.

Reacties