Koningsdag is dit jaar natuurlijk anders dan andere jaren, maar niet getreurd. Wij hebben wat gezellige activiteiten bedacht waardoor jij en je gezin er toch een leuke dag van kunnen maken.

Bereid Hollandse snacks

Wat is er nou leuker dan met het hele gezin de keuken in duiken? Er zijn tal van heerlijke Hollandse snacks die je deze Koningsdag kunt maken. Wat dacht je van poffertjes, soesjes of lekkere gevulde eitjes? Of geniet met het gezin van knakworstjes in bladerdeeg, lekkere Koningsdag-cupcakes, of een oranje tompouce! Op het internet staan oneindig veel makkelijke recepten om samen mee aan de slag te gaan.

Speel oer-Hollandse spelletjes

Blijf actief en speel een paar oer-Hollandse spelletjes met het gezin. Haal ontbijtkoek in huis en ga koekhappen (nog lekker ook). Of ga bijvoorbeeld blik gooien, spijkerpoepen of zaklopen. Er zijn heel veel verschillende spelletjes, dus er is er vast één dat het hele gezin leuk vindt. Je kunt zelfs met het gezin een toernooitje met allemaal verschillende spelletjes spelen, met een leuke prijs voor de winnaar.

Verkleden!

Maak samen met je kinderen zelfgemaakte verkleedkleren! Zo ben je lekker creatief bezig, en kunnen je kinderen een verkleedpartijtje houden. Je kunt bijvoorbeeld zelf een kroon maken door deze uit te printen, te vouwen en vervolgens in te kleuren. Of misschien willen je kinderen wel een mooie ketting maken van papier! De mogelijkheden zijn eindeloos en op deze manier krijg je toch een beetje het Koningsdag-gevoel.

Foto’s maken met zelfgemaakte props

Neem op Koningsdag de tijd om wat foto’s te maken met het gezin. Misschien wil je al heel lang een leuke gezinsfoto maken? Je kinderen kunnen poseren in de zelfgemaakte verkleedkleren. Je kunt ook een plekje in huis versieren met Koningsdagspulletjes, en deze plek gebruiken om gekke en leuke foto’s te maken.

Je kunt ook zelfgemaakte props maken om mee op te de foto te gaan! Dit zijn kleine accessoires die je foto’s een feestelijk tintje geven. Een snelle zoekopdracht op Google geeft je al keuze uit tientallen verschillende props om uit te printen en vervolgens zelf te vouwen.

Organiseer een mini-rommelmarkt

Er is dit jaar jammer genoeg geen rommelmarkt op straat, maar je kunt wel met het gezin een rommelmarktje houden met je eigen spullen! Leg een paar kleedjes neer in de tuin en verzamel wat leuke spulletjes. Misschien heb je nog wat oude stripboeken liggen, of mooi speelgoed? Er zit vast iets bij dat je kinderen leuk vinden.

Het albelli team gaat er thuis een mooie Koningsdag van maken. We hopen dat jullie dit ook doen met behulp van deze leuke tips. Vergeet vooral niet in de reacties een leuke foto of verhaaltje te delen over jouw Koningsdag thuis.

Reacties