Sinterklaas is een echt Nederlands familiefeest, waarbij het eigenlijk niet (alleen) om de cadeaus gaat, maar om de gezelligheid. Niets is leuker dan het zien van de spanning op het gezicht van de kinderen. Of wat denk je van het openmaken van die leuke surprise met dat lieve gedicht? Om nog meer te genieten van een gezellige pakjesavond hebben wij een aantal fototips voor jullie.

  1. Ga erbij liggen

  Of leg je camera op de grond. De berg cadeaus lijkt nog kolossaler als je hem van onderen fotografeert. Het liefst helemaal uitgezoomd, zodat je een groothoek opname krijgt. Ook kleine kinderen fotografeer je het mooist vanuit een laag standpunt.

  Met een rustige achtergrond maak je gemakkelijk een stilistische foto van een stapel cadeautjes.

  2. Leg de gezichtsuitdrukkingen vast

  De sinterklaasfoto’s die je straks wilt bewaren, zijn de foto’s waarop de gezichten stralen. Sta er met je neus – en je camera – bovenop wanneer een kind zijn of haar cadeautje uitpakt en leg de spanning, het ongeduld en de blijdschap vast. Of de teleurstelling, dat kan natuurlijk ook een fraai plaatje opleveren… 😉

  Leg het moment wanneer iemand het pakje uitpakt

  3. Focus

  Ga door de knieën om op ooghoogte te fotograferen, en focus niet alleen op de ontvanger van een surprise, maar ook op het verwachtingsvolle glimlachje van degene die hem heeft gemaakt. Een 50mm lens gebruiken is een goede manier om zo’n mooi moment te vangen. Een gezichtsuitdrukking wordt nog sprekender wanneer de achtergrond een beetje onscherp is.

  Die gespannen gezichtjes krijgen extra nadruk door te werken met scherpte-diepte.

  4. Pas op voor teveel flits

  Teveel flits bederft de sfeer. Knip liever een extra schemerlampje aan. Als flitsen toch noodzakelijk is, doe het dan op lage intensiteit. Wil je meer tips over foto’s binnen maken? Lees dan onze blog over binnenfotografie!

  5. Maak er een echte reportage van

  Fotografeer het inpakken van de cadeaus, het klaarmaken van de hapjes. Maak een close-up van de pepernoten en de dampende chocolademelk, en leg de mooie cadeaus vast na een gezellig avondje. Het complete verhaal van die onvergetelijke pakjesavond 2017 kun je vastleggen in een fotoboek. Een mooie herinnering voor later.

DIY hobby. Woman's hands wrapping christmas or other holiday handmade present in paper with red ribbon. Making bow at present box, decoration of gift. Scissors on white wooden table, top view.

Laat zien hoe je de cadeautjes inpakt.

Lekker samen aan de slag in de keuken is ook een heel leuk moment om vast te leggen

sinterklaas-speelgoed

En natuurlijk een foto van de gekregen cadeautjes.

Fijne pakjesavond!

Reacties