Vertel ons eens wat meer over jezelf

Ik ben Alexandra, ik ben Portugees en ik werk sinds vijf jaar als ontwerper bij albelli.

Aan wie geef je dit fotoboek cadeau?

Dit is een cadeau voor mijn man. Het is een reisfotoboek van onze eerste reis naar Zuidoost-Azië, waar we Vietnam en Cambodja bezochten.

Wat inspireerde je om dit fotoboek te maken?

Ik voel me altijd geïnspireerd als ik terugkom van mijn reizen door Azië. Ik ben dol op de levendige kleuren en de symbolische betekenissen erachter, zoals de kleur rood dat staat voor geluk. Maar ook ben ik dol op het vakmanschap van de gedetailleerde architectuur en de smaken van de lokale gerechten. Alles vormt een ontdekking en een bron van inspiratie die ik probeer te integreren in mijn werk. Dit fotoboek zit vol met dit soort details die zowel ik als mijn man hebben gefotografeerd. Daarnaast houden we ervan om terug te kijken op foto’s van onze reizen en wat is nou een betere manier om dat te doen dan door een fotoboek bladeren met onze foto’s?

Wat houd je altijd in gedachten bij het maken van fotoboeken?

Symmetrie en balans. Ik hou van gestructureerde indelingen en ik probeer altijd om twee of drie verschillende pagina-indelingen te gebruiken die terugkomen in het boek. Hierdoor ontstaat een perfect samenhangend ontwerp.

Ga aan de slag met je volgende fotoboek

Reacties