Bij albelli hebben we gemerkt dat we meer aan de slag zijn gegaan met onze oude hobby’s nu we meer tijd thuis doorbrengen. Dit kan van alles zijn, van schilderen en bakken tot tuinieren. Neem de tijd om een oude geliefde hobby opnieuw te ontdekken. Voor deze blog hebben we een gids samengesteld met tips waar je groene vingers van krijgt. Tuinieren hoeft niet moeilijk te zijn. Het maakt niet uit of je voor het eerst tuiniert of dat het een oude hobby is die je weer oppakt, het is altijd leuk om je vooruitgang vast te leggen in een fotokalender of fotoboek.

  • Prachtige fotoproducten maken met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online te bestellen

Aan de slag

Bij tuinieren draait alles om de voorbereiding, net zoals bij het maken van een fotoboek. Maak een plan met daarin alles wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Maak bijvoorbeeld eerst een schets op papier – die kan je trouwens makkelijk toevoegen aan je fotoboek of fotokalender. Maak ook een lijst met dingen die je nodig hebt en alle planten die je in je tuin wilt laten groeien. Je kan hiervoor ook je hele gezin inschakelen. Als je geen tuin of balkon hebt, kan je leuke potten uitzoeken waarin je nieuwe planten kunt plaatsen voor in huis.

Maak een planning

Het resultaat van je groene vingers zal pas na verloop van tijd echt duidelijk worden, het is echter wel belangrijk om goed georganiseerd te blijven? Het maken van een albelli fotokalender is de perfecte manier om duidelijk bij te houden wat er wanneer geplant moet worden. Je kan elke maand personaliseren om zo belangrijke data te accentueren. Dit is de perfecte manier om goed bij te houden wat er hele jaar door moet gebeuren. Vergeet geen foto’s te maken van de vooruitgang zodat je volgend jaar een nieuwe fotokalender kan maken met de resultaten van je harde werk.

Begin een dagboek

Nu je klaar bent met de voorbereiding is het tijd om de handen vuil te maken en echt te gaan tuinieren. De tijd vliegt om, daarom kan het een leuk idee zijn om een dagboek bij te houden van al je activiteiten en van de groei van je planten. Vergeet je planten zeker niet te labellen! Een dagboek is de perfecte manier om overzicht te houden over je vooruitgang. Vermeld hierbij wat voor weer het was en voeg tekeningen van de planten, afmetingen, beschrijvingen en natuurlijk enkele foto’s toe. Vraag het hele gezin om aantekeningen en foto’s te maken.

Maak je eigen fotoboek

De foto’s die je maakt tijdens het tuinieren zijn perfect voor in een fotoboek. Maak zoveel mogelijk foto’s, vanaf het begin tot aan het einde! Vraag de hele familie om te helpen bij het maken van het fotoboek. Laat hen hun favoriete ervaringen, foto’s en verhalen delen. Je kan ook scans van schetsen en plannen uploaden en tips van familie en vrienden toevoegen, zo maak je je fotoboek nog leuker.

Doe het samen met je kinderen

Je kinderen laten helpen bij het tuinieren is de perfecte manier om wat quality time met ze door te brengen. Geniet van deze momenten samen met je vrienden en familie. Tuinieren is de perfecte manier om gezellig samen te zijn en bovendien leren je kinderen zo heel wat bij over biologie, levenscycli, duurzaamheid en gezond eten. Laat hen helpen bij het graven, planten, water geven en oogsten. Ze vinden het vast fantastisch om hun laarzen aan te trekken, hun mouwen op te rollen en hun handen vuil te maken. Vergeet niet om enkele actiefoto’s te maken voor in je fotoboek. Je kan zelfs een echte fotoshoot organiseren en de kinderen laten poseren met gieters, tuinslangen, spades en schoppen.

Tuinieren met het hele gezin is de perfecte manier om te leren, plezier te maken, gezond eten te laten groeien en te genieten van de natuur. Het is daarnaast ook de perfecte manier om nieuwe herinneringen te maken in de zomer en de herfst. Al deze herinneringen kan je daarna gebruiken om je eigen kalender of fotoboek te maken. Aan de slag met je eigen fotobook? Ga naar hier.

Creëer nu

Reacties