Wil je je geliefde écht verrassen met een origineel Valentijnscadeau? Maak je Valentijnscadeau dan zelf! Daarmee laat je pas goed zien hoeveel je om de ander geeft. Zet jullie mooiste foto op canvas of maak een fotoboek van de leukste momenten samen.

Bekijk hier de leukste ideëen voor originele Valentijnscadeaus. Deze kun je makkelijk zelf maken. Maar wat zijn eigenlijk de meest populaire Valentijnscadeaus? Een klein onderzoekje leverde het volgende op:

De top 5
1. Valentijnskaart
2. Rode roos
3. Sexy lingerie
4. Kussen in de vorm van een hartje
5. Een knuffelbeertje

Hmm, dan is een Valentijnscadeau dat je zélf maakt een stuk origineler, of niet? Met een origineel Valentijnscadeau maak je die ander nog veel specialer. Bekijk wat voor leuke Valentijncadeaus je met albelli kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een fotoboek voor je geliefde

Waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan??
Over de oorsprong van Valentijnsdag doen twee verhalen de ronde. De eerste gaat over een verliefd stel dat aan bisschop Valentijn vroeg hen te trouwen, wat hij ook deed. Maar dat had hij beter niet kunnen doen. Zij was Christen en hij Heiden en Valentijn werd daarvoor ter dood veroordeeld. De terechtstelling vond plaats op, jawel, 14 februari. Vlak voor het vonnis stopte de bisschop de dochter van de gevangenisbewaarder een briefje toe met ‘Van je Valentijn’. Hier komt het beroemde zinnetje onder je Valentijnskaart vandaan.

Het tweede verhaal dat de ronde doet, gaat over een man die zijn blinde dochter wilde laten genezen. De enige die dit kon was Valentijn, maar die beste man zat in de gevangenis. Toch maakte hij het geneesmiddel en genas meisje. Maar helaas. Valentijn maakte de genezing niet meer mee, hij was inmiddels ter dood veroordeeld. Het meisje vond na de terechtstelling een briefje van hem met daarop ‘Van Valentinus’ . Er zat ook een gele bloem blij. En daarom geven we elkaar dus traditiegetrouw bloemen op Valentijnsdag.

Geef jij liever bloemen of geef liever je een origineel Valentijnscadeau? Met een origineel Valentijnscadeau zet je de ander pas echt in het zonnetje!

Met de liefde en aandacht die jij in je zelfgemaakt cadeau stopt, laat je zien hoeveel je om de ander geeft.

Bekijk de tips van albelli voor een origineel Valentijnscadeau

Reacties