Bak gezellig mee met albelli

Wil je meedoen met onze bakwedstrijd? Daar hoef je echt geen patissier of meesterbakker voor te zijn. Met simpele ingrediënten en makkelijke stappen kom je vaak tot het lekkerste resultaat. Het gaat ons bij deze wedstrijd niet alleen om het eindresultaat maar ook om het plezier dat je in de keuken hebt. Alleen of samen met je (klein)kind of je partner. Dus maak vooral overal foto’s van. Alles telt mee. Veel plezier met bakken! En vergeet je niet om je leukste foto te delen? Upload jouw foto op albelli.nl/ikbakmee óf deel je foto via Facebook of Instagram met de hashtag #ikbakmee om kans te maken op de Princess aerofryer, Princess steamoven of één van de albelli cadeaubonnen.

 

Peanutbutter chocolate chip cookie bars van Jeff

Onze collega Jeff komt uit de Verenigde Staten en daar maken ze de lekkerste chocolate chip cookies. Hij heeft de cups die ze daar gebruiken speciaal voor jullie omgerekend naar grammen en milliliters.

Peanutbutter Chocolate Chip Bars

Benodigdheden

1 cup (105 gram) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
¾ cup (150 gram) lichtbruine basterdsuiker
4 eetlepels ongezouten roomboter, gesmolten en licht afgekoeld
1 groot ei
2 theelepels vanille extract
¼ cup (60 ml) pindakaas (met stukjes noot)
1/3 cup (115 gram) fijngehakte melkchocolade
¼ cup (35 gram) gezouten pinda’s

Bakblik van 20 bij 20 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Rooster de pinda’s in een koekenpan (zonder olie) en hak ze fijn. Vet het bakblik lichtjes in met boter en bekleed de bodem en de wanden met bakpapier.

Meng bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom. Gebruik een elektrische handmixer om de suiker en gesmolten boter te mixen en voeg daarna het ei en het vanille extract toe en tot slot de pindakaas. Voeg met een spatel het bloemmengsel toe en roer voorzichtig totdat je een egaal deeg hebt. Voeg dan de gehakte chocolade en pinda’s toe.

Schep het deeg in het bakblik en strijk het glad. Bak de koek ca. 20 minuten en controleer dan met een houten prikker of het deeg gaar is. Misschien moet het blik nog een paar minuten extra in de oven. Haal de koek zodra hij gaar is uit de oven en ook meteen uit het bakblik om af te koelen. Als hij is afgekoeld kun je hem in stukken snijden en serveren. Jeff snijdt hem normaal gesproken in 12 stukken, maar het is maar net hoeveel trek je hebt!

 

Zandkoekjes van oma Meppelink 

Onze collega Anna heeft mooie herinneringen aan het koekjes bakken met haar oma. Deze zandkoekjes zijn heel makkelijk te maken. Superleuk om met je (klein)kinderen te doen!

Zandkoekjes

Benodigdheden:

500 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram witte basterdsuiker
300 gram roomboter op kamertemperatuur
Hazelnoten (of andere noten)
Snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden celsius. Meng alle ingrediënten in een beslagkom en kneed het deeg totdat het goed aan elkaar kleeft, net als klei. Mocht het deeg te droog zijn, dan kun je wat water toevoegen of iets meer boter.

Maak twee rollen van het deeg en snijd de rollen in dunne plakjes. Of rol het deeg uit tot ca 7 mm en ga aan de slag met allerlei leuke uitsteekvormpjes. Zorg er dan voor dat je wat bloem op de ondergrond strooit zodat het deeg niet blijft plakken. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes over de plaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte zit tussen de plakjes om te voorkomen dat de koekjes aan elkaar gaan plakken, ze gaan namelijk rijzen in de oven en worden dus groter.

Zet de bakplaat in de oven en druk na 20 minuten een noot in elk koekje. Let op dat je je vingers niet brandt! Daarna nog 10 minuten terug in de oven tot de koekjes een mooie goudbruine kleur hebben.

Reacties