Knutselspullen

Een van de drukste periodes van het jaar is weer aangebroken, daarom hebben wij alvast wat sinterklaashulp voor je geregeld. Met deze tips en creatieve ideeën heb je je gedicht zo klaar en kun je de kleintjes aan het werk zetten om een mooie tekening voor Sinterklaas te maken. Win-win toch?

Gedichtinspiratie

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Ben je inspiratieloos en inmiddels al bezig met het derde gedicht? Dan hebben we hier de oplossing voor je. Dowload bovenstaand gedicht hier, je kunt hem wat aanpassen of geheel overnemen. Uitprinten en je bent klaar!

Een standaard Sinterklaas gedicht die zo over te nemen is met als achtergrond een schaar, origami sterren en potloden.

Heb je je gedicht al klaar maar wil je hem graag in een origineel sinterklaasthema laten afdrukken? Volg dan het stappenplan en jouw gedicht valt hoe dan ook in de smaak:
1. Download het template
2. Print het op A4 papier (wit of kleur). Nu heb je je eigen briefpapier!
3. Stop het papier terug in de printer en print je gedicht uit.

Zet de kleintjes aan het werk

Haal de creativiteit naar boven! Of je nu samen met je kinderen aan de slag gaat of ze alleen aan het werk zet, het maken van een sinterklaastekening is een feestje. Met een zelfgemaakt kunstwerk heb je gelijk een originele brief voor in de schoen of kun je je huis omtoveren in sinterklaassfeer. Download de kleurplaat en ga gelijk aan de slag.

Leuk voor later: Bewaar de tekeningen of scan ze in. Wie weet een leuke toevoeging voor in een fotoboek!

Een sinterklaas kleurplaat voor kinderen met als tekst: trippel trippel trap. Op de achtergrond origami sterren, een potlood en een wortel

Reacties