Ben je al eens naar de World Press Photo geweest? Niet? Zeker doen. Niet alleen voor je algemene ontwikkeling en wereldkennis, maar ook omdat er indrukwekkende beelden te zien zijn. Beelden die je nooit eerder zag.

Ieder jaar houdt de internationale World Press Photo een wedstrijd voor fotojournalisten. De winnende beelden kun je zien in een prachtige tentoonstelling. Dit jaar kun je van 22 april tot en met 19 juni de boeiende foto’s van deze persfotografen bewonderen in De Oude Kerk te Amsterdam. De World Press Photo wordt goed bezocht. In 2010 kwamen er maar liefst 50.000 bezoekers op de tentoonstelling af.

Doel van de World Press Photo is het stimuleren van hoge standaarden binnen de persfotografie. Daarnaast stimuleert het de vrije informatie-uitwisseling in de wereld: alles mag, en móet gezien worden. De foto’s laten je zien wat er zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld.

Bekijk hier de fotogallerij van de winnaars 2011.

Woon je niet in Amsterdam?  Geen nood. Andere steden in Nederland waar de World Press Photo 2011 te zien is, zijn:

  • 24 juni-14 juli: UMC, Utrecht
  • 24 augustus-28 augustus: Grote Kerk, Naarden
  • 10 september – 2 oktober: Hoofdgebouw TUE en Kennispoort, Eindhoven
  • 4 november- 27 november: Centre Céramique, Maastricht

We zijn benieuwd wat jij van de beelden vond. Maakten ze indruk?

ps. Heb je een iPad? Je kunt de 350 winnende foto’s ook via een handige App bekijken. Je koopt deze voor € 3,99 in de App Store.

albelli is nog niet geweest.  Maar we zijn erg benieuwd naar wat jij er van vond!

 

 

 

Reacties