Een selectie van vijf opengeslagen fotoboeken op een feloranje oppervlak met pagina's vol zomerse foto's.

Elke zomer heeft een verhaal. Vertel die van jou door je favoriete momenten te verzamelen in een fotoboek van albelli. Hier volgen tien eenvoudige tips waarmee je je beste fotoboek ooit maakt. Zo kun je je zomer delen met vrienden en familie, en wegdromen naar die zonnige dagen als de herfst weer in aantocht is.

1. Vertel het verhaal van jouw zomer

Een opengeslagen zomerfotoboek op een rieten stoel met blauwe zitkussens. Op de linkerpagina zijn zomervakantiefoto's te zien en aan de rechterkant zie je afbeeldingen van zomers voedsel.

Rangschik je foto’s in chronologische volgorde voor een traditionele verhaalstructuur met een begin, midden en eind. Dit is een geweldige manier om een reisverslag samen te stellen, omdat je je avontuur van dag tot dag kunt herbeleven.

Behalve een chronologische volgorde, kun je je foto’s ook groeperen op thema. Probeer je foto’s eens te groeperen op locatie, mensen, speciale gebeurtenissen of gerechten die je tijdens je reis hebt uitgeprobeerd.

2. Bespaar tijd met een van onze voorontwerpen

Een voorontworpen zomerfotoboek dat is opengeslagen op de afbeelding van een kaart. Naast het boek staat een kopje koffie en er zijn zomerfotoafdrukken weggestopt achter het fotoboek.

Als je niet weet welk fotoboekontwerp je moet kiezen, kun je in plaats daarvan je foto’s toevoegen aan een van onze voorontworpen reisfotoboeken. De ontwerpen zijn allemaal volledig aanpasbaar, zodat je je creativiteit de vrije loop kunt laten of gewoon je foto’s er rechtstreeks in kunt plaatsen; perfect als je krap in je tijd zit.

3. Speel op de kaft van je fotoboek met perspectief

Een zomerfotoboek op een boekenkast met een klein meisje op de kaft dat net doet alsof ze de scheve toren van Pisa omver duwt.

Heb je ooit geprobeerd om voor een vakantiefoto met het perspectief te spelen, zoals het omver duwen van de scheve toren van Pisa of het in je handpalm houden van de zonsondergang? Zulke foto’s toveren altijd een glimlach op je gezicht, of ze nu zijn gelukt of compleet de plank misslaan. Juist daarom zijn ze perfect geschikt om voor de kaft van je fotoboek te gebruiken! Neem voor meer inspiratie eens een kijkje bij onze creatieve ideeën voor kaften van fotoboeken.

4. Verzin personages voor je fotoboek

Een zomers fotoboek, opengeslagen op een dubbele pagina. Er staan vier foto's op de pagina's: een van een slapende man in de zon, een van een klein meisje met een camera, een met een jongen met een ijsje, en een foto van een surfende vrouw.

Wanneer je met vrienden of familie op stap gaat, brengt iedereen zijn eigen persoonlijkheid of eigenaardigheden mee op vakantie. Daarom is het een leuk idee om ze in je fotoboek om te toveren in personages! Zo breng je je zomerverhaal nog meer tot leven. Je kunt elk personage aanduiden met teksten en clipart, zodat je in je fotoboekverhaal makkelijk naar ze kunt terugverwijzen.

5. Gebruik kaarten om je reizen uit te stippelen

Een opengeslagen reisfotoboek op een marmeren tafelblad. Op de linkerpagina wordt een kaart weergegevens met locaties die zijn uitgezet met clipart van ijslolly's. Op de rechterpagina staat een raster met zes vakantiefoto's.

Als je deze zomer een episch avontuur hebt beleefd of een stedentrip hebt gemaakt, kun je je reis uitstippelen met onze slimme Google Maps-functie. Deze functie is exclusief beschikbaar in ons Windows-fotoprogramma, maar als je gebruikmaakt van de online of Mac-versie kun je in plaats daarvan een schermafbeelding van een kaart toevoegen. Daarnaast kun je kleine cliparts gebruiken om je locaties aan te duiden.

6. Zet je beste foto op een dubbele pagina

Een opengeslagen fotoboek op een houten tafelblad. Afgebeeld is een foto die is verspreid over twee pagina's met daarop een vrouw drijvend in de zee met een strand en palmbomen op de achtergrond, en twee instant camera-achtige afbeeldingen in de rechterbovenhoek.

Als je een foto hebt gemaakt waar je trots op bent, moet je ermee pronken! Laat je foto verspreid over twee pagina’s afdrukken en voeg er een paar kleinere foto’s aan toe, zodat je een soort minicollage krijgt.

7. Verrijk je fotoboek met platliggende premium

Handen van een vrouw die door een platliggend fotoboek bladeren met een grote foto op twee pagina's van een zwembad bij zonsondergang, met een kleinere instant camera-achtige foto op een groenblauwe achtergrond aan de rand van de linkerpagina.

In onze fotoboeken met platliggend premium kun je perfect met je mooiste foto pronken. Het mooie van platliggend premium is dat je afbeelding op twee pagina’s wordt afgedrukt zonder dat de vouw van het boek je foto onderbreekt.

Dus kies je beste zomerfoto, zoals een groot landschap, en laat hem op een dubbele pagina weergeven voor een maximaal wauweffect. Vergeet niet je boek opengeslagen op de koffietafel te leggen, zodat je ook je gasten kunt imponeren. Zorg er wel voor dat je foto van goede kwaliteit is. Als de afbeelding te klein is, kan de afdruk onscherp zijn.

8. Varieer het aantal foto’s per pagina

Een opengeslagen fotoboek op een wit dekbek. Beide pagina's hebben een raster met elk drie zomervakantiefoto's erin.

Met onze indelingen voor meerdere afbeeldingen maak je in een handomdraai een fotocollage voor in je fotoboek. Deze indeling is ideaal als je de voorkeur geeft aan kleinere afbeeldingen of als je de focus wilt leggen op kleine details. Op deze manier maak je je verhaal extra levendig. In een vakantiefotoboek kun je bijvoorbeeld het hoogtepunt van de eerste dag in een groter vlak plaatsen en de kleine vlakken eromheen vullen met foto’s van jou en je vrienden tijdens hetzelfde uitje.

9. Creatief aan de slag met clipart

Een opengeslagen fotoboek op een houten tafel. Op beide pagina's zijn zomerse foto's van twee vrienden afgebeeld, die worden omlijst door clipart met een zomerthema, zoals een watermeloen, cocktails, palmbladeren en mensen in zwemkleding.

Clipart is de perfecte finishing touch voor je fotoboek. Ons getalenteerde ontwerpteam heeft meer dan 4000 verschillende clipartontwerpen gemaakt waaruit je kunt kiezen. En daartussen vind je een heleboel illustraties met een vakantie- en reisthema die een zomerse aanvulling op je boek vormen. We hebben strandachtige clipart voor je vakantiekiekjes, thematische stedentripontwerpen voor weekendjes weg en als je op wandelvakantie bent geweest, kun je je hart ophalen in de categorie ‘Bloemen’, waarin tal van bladerrijke ontwerpen te vinden zijn.

10. Haal het meest uit extra pagina’s

Een hand die door een zomerfotoboek bladert met extra pagina's erin.

De zomer zit vol met geweldige momenten. Het is dus begrijpelijk dat je in no-time je pagina’s hebt gevuld met grote gebeurtenissen, zoals vakanties, verjaardagen en bruiloften. Gelukkig is er de mogelijkheid om extra pagina’s toe te voegen, zodat je ook van de kleine momenten kunt nagenieten. Je kunt maximaal 96 extra pagina’s aan je boek toevoegen, waardoor je niets hoeft weg te laten.

Hopelijk heb je nu een heleboel creatieve inspiratie opgedaan, zodat je in een mum van tijd met je zomerboek van albelli aan de slag kunt!

En als je te veel zomerfoto’s hebt om door te spitten, staat onze Smart Assistant voor je klaar. De Smart Assistant loopt al je foto’s door, kiest de beste eruit en zet ze voor je in een fotoboekindeling.

Ga meteen aan de slag

 

Reacties