the bigger picture

duurzaamheid en onze wereld een stukje mooier maken

‘the bigger picture’ richt zich op duurzaamheid en een positieve impact bij het tot leven brengen van momenten. We zorgen niet alleen beter voor onze wereld, we proberen ook elkaar en goede doelen beter te ondersteunen. Op die manier dragen wij bij aan een betere toekomst voor iedereen, van moment tot moment.

 • de aarde
 • Stap voor stap op weg naar een betere wereld
 • We hebben maar één wereld, dus we kunnen er beter goed voor zorgen.  Om momenten tot leven te brengen gebruiken we materialen. We proberen continu een betere balans te vinden en duurzamer te worden.

Er is nog een lange weg te gaan, maar dit hebben we al van onze to-dolijst afgestreept:

 • Vanaf 2021 zijn we officieel CO2-neutraal voor alle interne processen.
 • Onze fabriek in Nederland heeft de CO2-voetafdruk met 50% verminderd en is overgeschakeld op groene energie.
 • We kopen op verantwoorde wijze FSC®-gecertificeerd papier in – zie het logo op onze fotoboeken, kalenders en kaarten.
 • maatschappij
 • Samen bouwen aan sterkere gemeenschappen
 • Mensen maken momenten bijzonder, dus wij willen de wereld voor iedereen een stukje mooier maken. In onze teams en daarbuiten. Wij weten hoe belangrijk het is om mensen gelukkig te maken. Daarom willen we iets terugdoen voor doelen die het dichtst bij ons staan, ons uitspreken om elkaar te steunen en ons steentje bijdragen aan lokale gemeenschappen.

We zijn altijd op zoek naar non-profitorganisaties om mee samen te werken:

 • Vol trots kunnen we melden dat wij de Make-A-Wish Foundation steunen.
 • We zamelen geld in om wensen te vervullen, doneren producten en doen vrijwilligerswerk voor onvergetelijke ervaringen.
 • mensen
 • Groei, cultuur en succes voor iedereen
 • De beste teams bestaan uit mensen die elkaar aanvullen. Individualiteit en diversiteit zijn belangrijk voor een gezonde, gelukkige toekomst.

Daarom willen we een levendige bedrijfscultuur waarin iedereen zich vertegenwoordigd en gesteund voelt. Dit doen we zo:

 • Gelijke kansen richting de toekomst: het onmiddellijke doel van onze Empowered Circle is meer vrouwen in topfuncties.
 • Wij geloven dat mentorschap kracht geeft, dus onze leiders begeleiden toekomstige leiders via ons mentorelli-programma.
 • De wereld is wonderbaarlijk divers. Ons bedrijf moet dat weerspiegelen in onze teams en de manier waarop ons merk klanten vertegenwoordigt.

Wat is de volgende stap in duurzaamheid bij albelli?

Duurzaamheid is de kern van ‘the bigger picture’. We willen niet alleen onze producten duurzamer maken. We willen ook dat onze volledige waardeketen, dus elke kleine stap van wat we doen, van onze fabriek tot uw voordeur, tegen 2023 volledig CO2-neutraal is. Het is een marathon en geen sprint, maar 2023 is niet de eindstreep. Als we daar eenmaal zijn, zullen we blijven zoeken hoe we momenten tot leven kunnen brengen en tegelijkertijd zorg kunnen dragen voor de wereld waarin we leven.

Kijk voor alle details naar onze duurzaamheidsverslagen en volg ons op social media voor regelmatige updates.

FAQs

Is albelli een duurzaam bedrijf?

Kunnen we zeggen dat we als bedrijf 100% duurzaam zijn? Nog niet, maar veel van onze processen zijn duurzaam en we zijn elke dag bezig met verbeteren, onderzoeken en experimenteren om onze manier van werken en onze middelen te verfijnen. We hebben nog veel te doen en dit zijn onze doelen voor 2023:

 • We willen in 2023 over de hele waardeketen 100% CO2-neutraal zijn
 • We zullen op verantwoorde wijze hernieuwbare materialen aankopen
 • Onze verpakking zal gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal

Welke producten van albelli zijn FSC® gecertificeerd?

 • Fotoboeken: jouw favoriet van albelli is FSC®-gecertificeerd. Al onze fotoboeken met een fotokaft, inclusief harde en zachte kaft, zowel standaard als glanzend, zijn FSC®-gecertificeerd.
 • Fotokalenders: de 12 productcombinaties die samen onze kalendercollectie vormen, zijn allemaal FSC®-gecertificeerd. Dit omvat glanzend en extra-mat, evenals de standaard papieroptie.
 • Premium kaarten: de negen productcombinaties van onze premium kaarten zijn allemaal FSC®-gecertificeerd, zowel de kaarten als de enveloppen. Dit omvat de standaard, glanzende en extra-matte afwerking. Voorlopig zijn onze enkelzijdige fotokaarten echter nog niet FSC®-gecertificeerd.

Wat is de CO2-voetafdruk van albelli?

Hier komt het technische verhaal; we compenseren momenteel onze uitstoot van interne bedrijfsprocessen. Dit omvat:

 • Uitstoot van chemicaliën (gebruikt tijdens productieprocessen)
 • Woon-werkverkeer
 • Zakenreizen
 • Transport van onze producten naar onze klanten

De totale hoeveelheid te compenseren uitstoot bedraagt ruwweg 3.500 ton CO2 (3.500.000 kg CO2)*.

We compenseren onze uitstoot door de aankoop van CO2-certificaten van erkende instituten. 95% van onze uitstoot zal worden gecompenseerd via een groot wereldwijd project, terwijl de resterende 5% zal worden gecompenseerd via een project in Nederland.

We werken samen met REDD+ Business Initiative, Milieubarometer, ecosphere+ en Valuta voor Veen om deze doelen te meten en te behalen.

CO2-neutraal worden is een enorme stap om het groenste bedrijf in onze sector te worden, maar we hebben nog meer te doen. Daarom blijven we zoeken naar manieren om afval en uitstoot te verminderen. We zijn momenteel bezig met tal van projecten in onze volledige waardeketen: initiatieven om onze CO2-uitstoot en de impact die we hebben op het milieu te verkleinen.

Ons doel is om onze CO2-uitstoot nog verder te verminderen en om in 2023 CO2-neutraal te zijn voor onze hele waardeketen.

*De uitstootgegevens zijn gebaseerd op onze gegevens voor 2019, en ze omvatten al onze locaties in heel Europa.

Hoe worden de papierproducten van albelli op verantwoorde wijze verkregen?

Jouw momenten en herinneringen zijn belangrijk. Je vertrouwt erop dat wij ze tot leven brengen via onze fotoproducten. Daarom is het zo belangrijk dat we materialen van de beste kwaliteit gebruiken en tegelijkertijd duurzaamheid serieus nemen.

Al het papier dat we gebruiken voor fotoboeken, kaarten en kalenders is FSC®-gecertificeerd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council® en stelt de norm voor bosproducten, zoals papier en hout, om duurzaam bosbeheer te bevorderen.

Een FSC®-certificaat garandeert volledige transparantie. Van bos tot klant, de hele verwerkings- en handelsketen is volledig gecertificeerd. Samen met de jaarlijkse audits door een onafhankelijke certificeerder die de geschiktheid van ons bedrijf controleert, kunnen wij onze klanten met trots een assortiment milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde producten met het FSC®-label aanbieden.

Alle updates van the bigger picture

Volg ons op social media voor het laatste nieuws over duurzaamheid, geweldige goede doelen en alle manieren waarop we elkaar steunen. Laat ook van je horen en deel wat voor jou het belangrijkst is.

Please update your browser

We built this website with the latest technologies, which makes this website faster and easier to use. Unfortunately your browser's version does not support these technologies.