Ook al wordt het in Nederland niet zo groots gevierd als in de Verenigde Staten, we besteden wel steeds meer aandacht aan Halloween. Tijd om te griezelen, je te verkleden en te feesten! Wat ga jij doen? Ga je met de kinderen langs de deuren om snoep op te halen? Of ga je los op een Halloween feestje?

Ook in Nederland is er genoeg te doen komende weken. Denk maar aan het Amsterdam Halloween festival van 25 tot 31 oktober. Of het pretpark Walibi, dat aankomend weekend helemaal omgebouwd is tot een horrorpark. Wat je ook gaat doen, neem in ieder geval je camera mee! De kostuums, de decoratie, de mensen, daar kun je erg leuke foto’s van maken. Daarom geven we jullie en paar kleine fotografietips.

Fotografietip 1: Vang die expressies
Halloween is natuurlijk een en al verkleden, toneelspelen en expressies. Zoom daarom in op de gezichten van mensen (of objecten) en zorg dat je ze goed in beeld krijgt. Zo creëer je extra drama in je foto’s.

Deze foto is vanuit een creatief standpunt genomen en vangt mooi de gezichtsuitdrukking.

Fotografietip 2: Zoek naar interessante details
Door de feestelijke stemming en chaos kun je snel afgeleid zijn en maak je alleen foto’s van de opvallende onderwerpen of mensen. Doe daarom af en toe even een stapje terug, kijk goed om je heen en fotografeer de interessante details. Zoals de versiering van een pompoen in de hoek van de kamer, een zak vol met snoep aan het einde van de avond of iemand die nog geschminkt word.

Maak foto's van interessante details, zoals het snoep of andere lekkernijen.

Fotografietip 3:Creatieve groepsfoto’s
Halloween is (net als Carnaval) het perfecte feest om groepen uitgedoste mensen mooi op de foto te zetten. Gebruik onze 7 tips voor de leukste groepsfoto’s.

Maak creatieve groepsfoto's van verklede kinderen.

Fotografietip 4: Fotograferen bij weinig licht
Kamers met maar een paar kaarsen, ‘s avonds over straat met lichtgevende pompoenen en donkere spookhuizen. Dit zal de grootste uitdaging tijdens Halloween zijn: mooie foto’s maken met weinig licht. Gebruik liever niet je flits, aangezien dat de sfeer in je foto verpest. Je kunt het lichtprobleem oplossen door de instellingen van je camera aan te passen (ISO, diafragma en sluitertijd). Maar probeer altijd eerst meer licht te creëren in je omgeving. Zet bijvoorbeeld nog een paar extra kaarsen rond het onderwerp dat je wilt fotograferen.

Zet kaarsjes bij je onderwerp voor extra belichting.

Happy Halloween! 🙂

 

Reacties