Je collega vertrekt. Wat jammer! Dagenlang tegenover elkaar gezeten, je samen door vergaderingen gesleept en broodjes kaas gegeten. Geef die leuke collega een persoonlijk afscheidscadeau voor zijn of haar vertrek! Maak die laatste werkdag samen feestelijk. Lees hieronder leuke tips voor je afscheidscadeau!

Bij de koffiemachine
Iedere ochtend hetzelfde ritueel: koffie halen bij de het koffiezetapparaat. Met altijd diezelfde vraag: fijn weekend /avond/ dag gehad, nog iets leuks gedaan? Stiekem weet je dus best veel van jouw collega. Dan moet een persoonlijk afscheidscadeau maken eigenlijk een eitje zijn.

Goed afscheidscadeau – óók leuk voor de baas
Een afscheidscadeau waar je als collega’s veel tijd in stopt, voelt je collega zeker weten. Maak er dus werk van! En niet onbelangrijk: óók voor de baas is een persoonlijk afscheidscadeau geven leuker. Een afscheidspraatje met een gaaf cadeau is leuker dan alleen een bos bloemen of waardebon.

TIP! als afscheidcadeau voor collega:
maak een fotoboek, en gebruik daarvoor:

• Verzamel kiekjes die gemaakt zijn tijdens de bedrijfsborrels of uitjes samen.
• Maak screenshots van grappige mails die hij of zij ooit stuurde.
• Maak close-upfoto’s van zijn of haar werkplek: die 27 Post-its aan het beeldscherm, die eeuwige (beetje vieze) koffiemok, die typische poster aan de muur. Wat maakte jouw collega zo bijzonder?
• Gebruik foto’s van de conferenties en beurzen die je collega bezocht.
• Of breng op een ludieke manier de targets in beeld die hij of zij moest behalen…

  • fotoboek-afscheid-collega

Direct aan de slag?
Zelf een afscheidscadeau voor je collega maken kost niet veel tijd en is vooral leuk om te doen! Vele jaren in dienst als collega is zeker een mooi afscheidscadeau waard.

Reacties