Tien creatieve ideeën voor een zomerfotoboek

Door Albelli op 31 juli 2023

Zonovergoten dagen en zwoele zomeravonden die je voor altijd wilt koesteren: dat is waar de zomer om draait. Bekijk onze tien tips voor het perfecte zomerfotoboek met albelli zodat je deze zomer voor altijd herinnert.

Een fotoboek is een van de mooiste manieren om terug te kijken om je zomerse avonturen en laat de zon het hele jaar schijnen. Heb je de zomer doorgebracht met de kinderen of ben je op reis geweest met je beste vrienden? Bekijk onze lijst met tien eenvoudige tips voor het maken van een zomers fotoboek en leg je mooiste zomerverhalen vast.

1. Bepaal de fotoboek-indeling

Selecteer en upload jouw favoriete foto’s voor je zomerfotoboek. Zet ze dan in chronologische volgorde of groepeer ze in verschillende categorieën. Denk daarbij aan bestemmingen, gebeurtenissen, thema’s zoals gezin, soort activiteit of je favoriete foodie momenten. Wie een fantastische reis wil koesteren in een fotoboek, ordent zijn foto’s in chronologische volgorde en laat waar je allemaal geweest bent.

2. Bespaar tijd met een themaboek

Je eigen fotoboek ontwerpen is helemaal niet moeilijk. Onze themaboeken vormen de perfecte basis voor jouw eigen fotoboek. Upload gewoon je foto’s in de ontwerpsoftware en ga aan de slag. Elk van onze themaboeken is volledig aan te passen. Speel met lettertypen, voeg tekst of grappige citaten toe en ontdek stijlvolle illustraties of grappige clipart en werk met plezier aan je fotoboek! Heb je weinig tijd? Dan kun je jouw foto’s er automatisch in laten zetten. Zo is jouw persoonlijke zomerfotoboek snel klaar!

3. Kies een opvallende kaft voor je fotoboek

Heb je wel eens gespeeld met perspectief? Het bekende duwtje tegen de scheve toren van Pisa is hier een uitstekend voorbeeld van. Net als foto’s waarbij je de zonsondergang in je hand houdt. Om deze foto’s (of ze nu goed gelukt zijn of niet) moeten we eigenlijk elke keer weer een beetje lachen. Daarom zijn ze geweldig voor een kaft die meteen in het oog springt.

Andere ideeën voor de kaft van je reisboek zijn een prachtige landschapsfoto of een schitterende collage van je favoriete zomerfoto’s. Ontdek de vele mogelijkheden voor een opvallende kaft in de albelli ontwerpsoftware en experimenteer tot je de perfecte cover gevonden hebt!

4. Verzin personages voor je fotoboek

Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid en eigenaardigheden. Vier wat de mensen in je leven zo uniek maakt door grappige personages te creëren voor je zomerfotoboek. Bleek je beste vriend(in) elke ochtend al om 6 uur naast haar bed te staan? Of was papa een echte slaapkop tijdens jullie vakantie? Vertel erover in je fotoboek.

Onze beste tip om je zomerverhaal tot leven te brengen is om aan het begin van je fotoboek een foto van elk van je personages te labelen met hun bijnaam en vervolgens gaandeweg grappige teksten toe te voegen die betrekking hebben op hun personage.

5. Gebruik kaarten om je reizen uit te stippelen

Ben je deze zomer op avontuur geweest? Of heb je een nieuwe stad verkend. Laat dan je genomen route zien in jouw fotoboek met onze superslimme Google Maps-functie. Deze functie is alleen beschikbaar voor onze Windows-ontwerpsoftware. Mac-gebruikers en mensen die onze online ontwerpsoftware gebruiken voegen gewoon een schermafbeelding van de kaart van hun Google Maps-zoekopdracht toe aan de ontwerpsoftware. Leuke ontwerptip: verken onze bibliotheek met clipart en markeer je locaties op de kaart.

6. Laat je mooiste foto’s zien

We hebben allemaal honderden foto’s op onze telefoon staan, maar slechts een paar noemen we onze favorieten. Kies de foto’s waar je het meest trots op bent en laat ze in je fotoboek zien op twee pagina’s. Probeer te spelen met de lay-out en voeg een paar kleinere foto’s toe aan de zijkant van je favoriete foto voor een leuk collage-effect.

7. Gebruik platliggend premium voor een naadloze foto over 2 pagina’s

Als je jouw mooiste foto’s extra bijzonder wilt maken in je fotoboek, kies dan voor platliggend premium. Hiermee kun je een foto over een dubbele pagina afdrukken, zonder dat de naad van het boek je foto onderbreekt. Wil je jouw zomerfotoboek gebruiken als chic koffietafelboek? Dan zijn dit mooie pagina’s om open te laten liggen, zodat je gasten ze kunnen bewonderen.

8. Varieer het aantal foto’s op elke pagina

Een collage-effect is heel eenvoudig met onze lay-outs met meerdere foto’s. Dit is ideaal als je liever kleinere foto’s gebruikt of juist de nadruk wilt leggen op de kleine details. Omdat je meer foto’s in je fotoboek kunt opnemen, kan het ook helpen om je verhaal extra diepte te geven.

Een leuk idee voor de lay-out van een vakantiefotoboek? Zet het hoogtepunt van één dag op een dubbele pagina en vul de kleinere vierkanten eromheen met foto’s – van jou en je vrienden – van hetzelfde uitje. Besteed wat tijd aan het ontwerpen van je perfecte collage en speel met de verschillende opties.

9. Wees creatief met clipart

Clipart is perfect als finishing touch voor je persoonlijke fotoboek. Ons getalenteerde ontwerpteam heeft meer dan 4000 verschillende clipartontwerpen gemaakt waaruit je kunt kiezen. Van afbeeldingen met een strandthema tot ontwerpen voor stedentrips en een bibliotheek vol clipart voor natuur en buitenleven: ontdek de categorieën met vakantie- en reisthema’s en maak je fotoboek extra speciaal.

10. Voeg gerust meer pagina’s toe!

De zomer zit vol gedenkwaardige momenten, dus als je al je standaardpagina’s in je fotoboek hebt gebruikt voor de grote gebeurtenissen en schitterende landschapsfoto’s, kun je overwegen een paar extra pagina’s toe te voegen om ook de kleine momenten te herbeleven. Je kunt tot 96 extra pagina’s aan je fotoboek toevoegen. Zo kun je er zeker van zijn dat je niets bent vergeten.

Probeer onze Smart Assistant eens als je het gevoel hebt dat je te veel zomerfoto’s hebt om uit te zoeken. Hij sorteert al je foto’s, kiest de beste eruit en zet ze in een lay-out voor een fotoboek. Appeltje-eitje!

Elke reis zit vol geweldige fotomomenten. Bij de meesten van ons zal de telefoon barstensvol staan met mooie foto’s waar we zelden meer naar omkijken. Kom daarom nu in actie! Duik in ons assortiment speciale kaders, afbeeldingen en reisthema’s, en maak jouw eigen albelli reisfotoboek.

METEEN BEGINNEN

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan zeker deze tutorial op ons “albelli club” YouTube kanaal!