7 manieren om je kerstkaart te laten opvallen

Door Albelli op 12 november 2022

Vergeet e-mails of een Facebookbericht en een appje is al helemaal uit den boze. Een fotokaart is de enige juiste manier om deze feestdagen jouw kerstgroeten over te brengen. Bekijk onze tips en maak dit jaar je eigen unieke kaart.

Hier bij albelli is ons team getalenteerde illustratoren druk bezig geweest met het met de hand tekenen van meer dan 50 nieuwe kerstkaart-ontwerpen voor jullie. Dat betekent dat je 300 feestelijke opties hebt om uit te kiezen, dus je vindt altijd wel iets dat bij jouw kerstkaartstijl past. Al onze kaarten kunnen volledig gepersonaliseerd worden en zullen opvallen wanneer ze in de huizen hangen van iedereen aan wie je ze stuurt. We weten dat de dagen voor kerst erg druk kunnen zijn, dus we hebben het maken van kerstkaarten zo makkelijk mogelijk gemaakt. Onze vooraf ontworpen kaarten zijn heel eenvoudig te gebruiken en ze zijn allemaal 100% aanpasbaar, zodat je jouw kerstkaarten dit jaar helemaal uniek kunt maken.

Maak een collage

Nu het einde van dit bijzondere jaar bijna in zicht is, kun je met een collage stilstaan bij wat er in die 12 maanden allemaal is gebeurd. Kies uit alle foto’s die je sinds januari hebt gemaakt je favoriete exemplaren, die de mooiste momenten van het afgelopen jaar samenvatten. Dit kan je nieuwe hobby zijn, de keren dat je met een groep bij elkaar bent geweest, de gezelligheid thuis met het gezin of de make-over van je interieur. Wat het ook is, het voelt goed om mooie momenten met je vriend(inn)en en familie te delen en een kerstkaart is de perfecte manier om dat te doen!

Hou het simpel met zwart en wit

Veel eleganter dan een zwart-witte fotokaart wordt het niet. Een monochrome kaart is een geweldige manier om een stijlvolle kerstkaart te versturen. Als dit soort kaarten bij jouw stijl past, raden we je aan eens te kijken naar een paar van onze vooraf ontworpen kaarten, zoals ‘Zwart krijtbord en goud‘ of ‘Woord Boom‘. Al onze vooraf ontworpen kaarten zijn volledig aanpasbaar, zodat je ze precies kunt maken zoals jij wilt. Bovendien staan deze ontwerpen geweldig boven de schouw of op het dressoir. Zwart-wit fotokaarten zijn heel goed te gebruiken voor close-up portretfoto’s van jou, je familie of zelfs mooie landschappen.

Voeg tekst toe

Je hoeft niet altijd een foto te gebruiken op de voorkant van je albelli kerstkaart. Waarom zet je er niet gewoon je eigen boodschap op? Met behulp van onze online ontwerpsoftware kun je je uitleven als grafisch ontwerper en een geweldige tekst maken. We hebben een enorme keuze aan lettertypes, van moderne en strakke tot leuke en klassieke kerststijlen, waarmee jouw kaart echt in het oog zal springen. Je kunt ook foto’s toevoegen aan de binnenkant van de kaart als een leuke verrassing voor de mensen aan wie je ze stuurt. We hebben alle aspecten voor het maken van een geweldige kerstkaart besproken in onze blog. Je vindt er zelfs handige tips over wat je erin kunt schrijven.

Duik in onze clipart

Wij hebben een enorme keuze aan clipart voor al onze fotoproducten. Ons eigen team heeft meer dan 300 kerstillustraties met de hand getekend, die je dit jaar kunt gebruiken. We weten dat je wilt dat jouw kaart opvalt tussen de rest en hiermee kun je je kaart echt persoonlijk maken. Kies uit onze clipart-afbeeldingen, onze kaders, lettertypen en nog veel meer om je kaart echt uniek te maken. Je kunt ze ook gebruiken bij de vooraf ontworpen kaarten. Het is ontzettend leuk om extra’s toe te voegen aan je kaart om hem zo kerstig en uniek te maken als je zelf wilt. Door een persoonlijk tintje toe te voegen, wordt jouw kerstkaart dit jaar ieders favoriet .

Laat van je horen

Als je dit jaar groot nieuws hebt gehad, wees dan niet verlegen en laat het iedereen weten! Ben je verloofd, heb je een baby gekregen, promotie gemaakt, een nieuw huisdier verwelkomd of ben je verhuisd, laat het je vriend(inn)en en familie deze kerst weten. We zijn er vrij zeker van dat, vooral in dit jaar, het krijgen van goed nieuws van jou hun dag wat zonniger zal maken. Het sturen van een foto van je nieuws is een fantastische manier om ze te vertellen wat je hebt gedaan (en ook om ze fijne feestdagen te wensen).

Ga voor professioneel

We weten hoe hectisch het gezinsleven kan zijn, maar als jullie allemaal een middagje vrij kunnen maken, kan het laten maken van professionele foto’s je kerstkaarten echt naar een hoger niveau tillen. De meeste fotografen hebben een studio waar je naartoe kunt gaan of komen graag bij je thuis om de foto’s te maken. Het is een geweldige manier om wat tijd samen met het gezin door te brengen en om een paar prachtige foto’s te maken voor je fotoproducten. Wil je eerst zelf wat professionele foto’s proberen te maken? Bekijk dan onze tips met de basisbeginselen van fotografie.

Laat ze maar lachen

‘Live, love, laugh.’ Het is een motto waar veel mensen naar leven en wij zijn het daar helemaal mee eens. Er is geen beter gevoel dan wanneer je je vrienden en familie in lachen laat uitbarsten. Denk er dus eens over na wat je met je kerstkaart kunt doen om een grote glimlach op hun gezicht te toveren. Probeer iets geks te doen wanneer je de foto’s voor de kerstkaart van dit jaar gaat maken. Gekke bekken trekken of grappige situaties doen het altijd goed en waarom gebruik je ook niet wat leuke accessoires?

‘Live, love, laugh.’ Het is een motto waar veel mensen naar leven en wij zijn het daar helemaal mee eens. Er is geen beter gevoel dan wanneer je je vrienden en familie in lachen laat uitbarsten. Denk er dus eens over na wat je met je kerstkaart kunt doen om een grote glimlach op hun gezicht te toveren. Probeer iets geks te doen wanneer je de foto’s voor de kerstkaart van dit jaar gaat maken. Gekke bekken trekken of grappige situaties doen het altijd goed en waarom gebruik je ook niet wat leuke accessoires?

Creëer nu