Creatieve ideeën voor fotokalenders

Door Albelli op 2 december 2022

Laat je inspireren door onze tips en maak je eigen persoonlijke fotokalender: perfect voor jezelf en ideaal als cadeau.

Een fotokalender is het perfecte cadeau voor vrienden en familie, maar ook leuk voor jezelf om in huis op te hangen. Met 98 mooie kalenderontwerpen (waaronder 40 gloednieuwe) heb je keuze te over als je er een wilt maken. Heb je graag de creatieve touwtjes in handen? Je kunt alle ontwerpen aanpassen om je kalender persoonlijk te maken en je kunt er ook zelf een ontwerpen door te spelen met achtergronden en clipart zoals jij dat wilt.

Gebruik vooral onze mobiele app om je kalender te maken. Voeg je foto’s rechtstreeks toe van je telefoon en maak het perfecte cadeau, terwijl je onderweg bent.

Met dat in gedachten hebben we zeven inspirerende ideeën voor themakalenders waar je elke dag met plezier naar zult kijken.

Tijd om terug te kijken voor je kalender

Neem even de tijd en zet je favoriete momenten van het voorbije jaar op een rijtje. Verzamel je 12 hoogtepunten (één of meerdere voor elke maand) en stel je kalender samen.

Eten en koken als onderwerp voor je kalender

Foto’s van heerlijke seizoenproducten vormen het perfecte onderwerp voor je kalender en herinneren je eraan dat je nooit meer groente en fruit buiten het seizoen moet eten.

Tip: voeg aan elke maand eenvoudig een lijst met seizoenproducten toe met behulp van de tekstoptie in de ontwerpsoftware voor kalenders.

Kalenders met de schoonheid van de natuur

Sneeuwtaferelen in januari, foto’s van de zee in augustus en vallende bladeren in oktober. Laat je inspireren door de natuur en gebruik je favoriete natuurfoto’s van het hele jaar.

Wereldkalender

Ga voor foto’s van je favoriete plekken en gooi er wat droombestemmingen bij voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Kalender vol verkleedpartijtjes

Trek je huisdieren schattige outfits aan en gebruik seizoensgebonden attributen, zoals hartjes in februari en pompoenen in oktober, om een vrolijke kalender te maken waar je elke dag met plezier naar zult kijken.

Kalenders met artistieke flair

Scan of fotografeer de kunstwerken van je kleintje en gebruik ze om een kalender te maken die jullie zullen koesteren. Het is ook een geweldig idee voor een fotoboek, zoals je aan deze voorbeelden kunt zien. Bekijk deze blog voor onze beste tips voor het scannen.

Kalender met citaten

Gebruik onze nieuwe ‘Citaten‘-kalender vol quotes om je eigen inspirerende maandplanner mee te maken. Laat je inspireren door onze selectie of voeg je eigen citaten toe.

Voel je je geïnspireerd? Maak dan je eigen fotokalender met behulp van een van deze ideeën. Deze kalenders zorgen voor overzicht en zijn het perfecte cadeau. Vergeet niet dat je je kalender kunt maken met onze mobiele app, waarbij je foto’s rechtstreeks van je telefoon kunt toevoegen. De perfecte manier om te multitasken, terwijl jij je kerstinkopen doet.

Creëer nu