Zes creatieve ideeën voor de schoolfoto’s van je kids

Door Albelli op 1 september 2023

Gaan je kleintjes terug naar school of verlaten je grotere kids het nest om te studeren? Hier zijn zes creatieve manieren waarop je hun schoolfoto’s kunt uitstallen met fotoproducten van albelli.

een schoolkalender die aan een roze muur hangt

Het is bijna tijd om terug naar school te gaan. Hier zijn zes creatieve manieren om elke mijlpaal en elke schoolfoto vast te leggen met een fotoproduct van albelli, of je nu een groot kind hebt dat gaat studeren of een kleintje dat je voor het eerst naar de kleuterschool hebt gebracht.

Een fotoboek maken van hun schoolfoto’s

Twee fotoboeken op een plank. Het boek op de achtergrond heeft een afbeelding van San Francisco op de kaft en het boek op de voorgrond is opengeslagen op een dubbele pagina met foto's van een jong meisje die zijn gemaakt in verschillende stadia van haar schoolleven: op de kleuterschool, op de middelbare school en tijdens haar studie.

Als je grotere kinderen voor hun studie op kamers gaan, kun je al hun schoolfoto’s die door de jaren heen zijn gemaakt, verzamelen in een fotoboek. Begin met een foto van hun eerste dag op de kleuterschool en eindig met een foto van hun diplomaceremonie. Als je nog wat oude tekeningen of schoolrapporten hebt bewaard, kun je die ook toevoegen. Zo maak je een geweldig cadeau die ze kunnen meenemen of een aandenken om zelf te koesteren.

Fotoboeken maken

Maak wanddecoratie van belangrijke mijlpalen

Een afbeelding van een ingelijste wanddecoratie op canvas met daarop een meisje dat is geslaagd voor haar eindexamen. De wanddecoratie hangt aan een muur met daarnaast een vaas op een bijzettafel.

Het voltooien van een school of studie is voor al je kinderen een enorme prestatie, of ze nu voor hun examen zijn geslaagd of een studie hebben afgerond. Zelfs de laatste dag van de kleuterschool is een belangrijke mijlpaal en ongetwijfeld een van de schattigste nieuwe hoogtepunten, nietwaar? Pronk daarom met de prestaties van je kroost en tover de foto’s van hun mijlpalen om in wanddecoratie die je thuis kunt ophangen. Vergeet niet een tweede exemplaar te maken voor opa en oma!

Wanddecoratie maken

Maak een terug-naar-schoolkalender

Een afbeelding van een fotokalender aan een roze muur, met een foto van een jongetje dat op een schoolbord tekent.

Als je kinderen aan een nieuw schooljaar beginnen, komt er altijd van alles bij kijken: schoolreisjes, voetbalwedstrijden, zwemlessen, muziekclubjes en ga zo maar door. Hou alles bij door een fotokalender voor de keuken te maken die is gevuld met al hun schoolfoto’s en -prestaties van het jaar ervoor. Je kunt ook een speciale kalender maken waarop je aftelt naar de volgende schoolvakantie.

Al onze kalenders zijn aanpasbaar, dus je kunt die van jou aan het begin van het nieuwe schooljaar in september laten beginnen.

Een kalender maken

Bedruk een mok met hun schoolfoto

Een vrouw die een fotomok vasthoudt met daarop een afbeelding van een klein meisje in een zomerse schooljurk.

Na een lange zomer met de familie te hebben doorgebracht, is de eerste schooldag van je kinderen altijd even slikken. Als je een kleine dip hebt omdat je terug moet naar kantoor of weer moet wennen aan de afwezigheid van je kids, is het een leuk idee om een mok te laten bedrukken met hun schoolfoto’s van het vorige schooljaar. Je kunt je mok verder versieren met clipart of een tekst, zoals de datum waarop de foto is gemaakt. We weten zeker dat die ondeugende kleine glimlach je koffiepauzes op de werkvloer een stuk leuker zullen maken.

Een fotomok maken

Laat gedurende het schooljaar een serie schoolfoto’s afdrukken

Een reeks retro fotoafdrukken van kleine kinderen die aan het schilderen zijn op de kleuterschool.

Is het geen leuk idee om tijdens het eerste schooljaar van je kids al hun mijlpalen vast te leggen in een serie fotoafdrukken? Je zou aan het begin van elke schoolperiode een foto kunnen maken en al hun hoogtepunten kunnen fotograferen, zoals zwemdiploma’s kunstprojecten en certificaten. Laat vervolgens aan het eind van elke periode je foto’s afdrukken, zodat je ze thuis kunt uitstallen.

Fotoafdrukken maken

Verstuur persoonlijke kaarten en uitnodigingen naar hun klasgenootjes

Een verjaardagskaart met een regenboogontwerp en op de voorgrond een foto van vier kinderen die op het gras liggen.

Een nieuw schooljaar betekent ook dat iedereen druk in de weer is met kinderfeestjes, vooral voor de allerkleinsten die de hele klas willen uitnodigen. Voor hun aankomende verjaardagsfuif is het wellicht een leuk idee om uitnodigingen te maken met daarop een foto van de jarige en zijn of haar klasgenootjes? En als het feestje achter de rug is, kun je bijpassende bedankkaartjes versturen om iedereen te bedanken voor de stapel cadeautjes die de jarige job of jet heeft gekregen.

Fotokaarten maken

Nu heb je genoeg ideeën om de eerste schoolweken een beetje op te vrolijken. Dus ga aan de slag met een fotoboek die je kinderen kunnen meenemen als ze op kamers gaan of gebruik de nieuwe fotoproducten van albelli om met de foto’s te pronken waarop je het trotst bent.