Een persoonlijk fotoboek maken | albelli

Door Albelli op 18 april 2023

Het maken van een persoonlijk fotoboek moet leuk en plezierig zijn. Daarom hebben we een handige checklist om het ontwerpen van je persoonlijke fotoboek zo eenvoudig mogelijk te maken.

Met een persoonlijk fotoboek verras je iemand altijd met iets unieks. Of je nu de favoriete momenten van je gezin verzamelt voor een speciaal jubileumcadeau of gedenkwaardige momenten vastlegt in een speciaal reisfotoboek, dit zijn de cadeaus die familie en vriend(inn)en een leven lang bij zich zullen willen houden. Dus, waar begin je?

Een checklist voor het maken van een fotoboek

Het ontwerpen van een prachtig en persoonlijk fotocadeau moet vooral leuk en eenvoudig zijn. Met onze themaboeken en supergemakkelijke ontwerpsoftware nemen we je alvast heel wat werk uit handen. We hebben eenvoudige tips en een handige checklist samengesteld die je stap voor stap begeleiden. Zo wordt het maken van je persoonlijke fotoalbum een fluitje van een cent.

Bedenk een thema en geef je fotoboek een naam

De eerste stap bij het ontwerpen van je persoonlijke fotoboek is het kiezen van een leuk thema. Ga je een leuk reisfotoboek maken dat je met het hele gezin kunt delen of ga je voor een chic fotoalbum ter gelegenheid van een speciale verjaardag of jubileum? Het thema dat je hebt gekozen, zet nu eenmaal de toon voor je hele fotoboekproject.

Je ontwerp zal je thema weerspiegelen: denk aan minimalistische tinten en korte teksten voor een smaakvol boek met herinneringen of kies voor fellere kleuren, leuke lettertypes en dynamische visuals voor een gezinsvriendelijke variant.

Bedenk vervolgens een naam. Geef je persoonlijke fotoboek een eenvoudige titel en vertel de lezer wat hij qua inhoud kan verwachten.

Selecteer een themaboek

Je hebt je fotoboekcadeau een naam gegeven en een thema bedacht, maar hoe breng je dat tot leven? Gelukkig hoef je daar geen designer voor te zijn. Maak je fotoboek helemaal zelf en ontwerp elk detail met onze gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware of ga voor een van onze superhandige themaboeken. We hebben meer dan 200 kant-en-klare ontwerpen waarmee je met een paar klikken al een kunstwerk kunt maken.

Kies een ontwerp dat past bij het thema en de sfeer die je wilt overbrengen, selecteer het formaat waarin je je boek wilt laten drukken en klik op ‘Aan de slag’ om naar onze online ontwerpsoftware te gaan.

Kies je favoriete foto’s

Nu komt het leukste gedeelte: je favoriete foto’s selecteren voor je persoonlijke fotocadeau. Bekijk de foto’s op je telefoon of in de fotomap op je computer en begin met selecteren. Met onze ontwerpsoftware is dit proces heel eenvoudig.

Als je in onze app werkt, hoef je alleen maar te tikken om de foto’s te selecteren die je wilt gebruiken en ze vervolgens aan je fotoboekpagina’s toe te voegen. En als je je laptop gebruikt, sleep je de foto’s gewoon naar de pagina en rangschikt ze zoals jij wilt. Als je niet weet hoe je je foto’s op een pagina moet rangschikken, kun je onze Smart Assistant proberen. Hij kiest je beste foto’s, verwijdert onscherpe en dubbele foto’s en plaatst ze vervolgens voor je in lay-outs.

Voeg een persoonlijke touch toe

Zodra je je foto’s in de online ontwerpsoftware hebt geplaatst, is het tijd om er een persoonlijk tintje aan te geven. Dat is tenslotte waar het bij een persoonlijk fotocadeau om draait!

In onze gebruiksvriendelijke fotoboek-ontwerpsoftware kun je overal in je ontwerp tekst toevoegen. Vertel een verhaal door je fotoboek heen of haal je inspiratie voor bijschriften uit foto’s. Denk aan songteksten die je aan die dag doen denken, een inspirerend citaat of een grappige herinnering die je hebt gedeeld. Je kunt ook anderen uitnodigen om samen met jou de bijschriften te schrijven en er een gezamenlijke ervaring van te maken voor nog meer inspiratie.

Naast aangepaste teksten kun je ook spelen met extra afbeeldingen om de inhoud zo uniek mogelijk te maken. We hebben een uitgebreide bibliotheek met afbeeldingen, illustraties en clipart waarmee je kunt experimenteren. Het doel? Je fotoboek net zo bijzonder maken als de herinneringen die erin staan.

Final check: bestel nu je fotoboek

Je foto’s zijn geplaatst, je teksten zijn geschreven en je hebt je ontwerp tot in de puntjes aangepast. Nu is het tijd voor een laatste controle. Lees je fotoboek pagina voor pagina door in het online preview-gedeelte, lees de tekst, let op kleine typfouten en controleer of je geen afbeeldingen hebt overgeslagen.

Dat is alles. Je bent klaar om je persoonlijke fotoboek te bestellen.

Raadpleeg deze handige checklist de volgende keer dat je creatief aan de slag wilt met fotocadeaus.

1. Bedenk een thema en geef je fotoboek een naam

2. Kies een themaboek of maak je fotoboek helemaal zelf

3. Kies je favoriete foto’s van je telefoon of computer

4. Voeg een persoonlijke touch toe met tekst en bijschriften

5. Speel met de extra’s in de online ontwerpsoftware

6. Final check en afdrukken

We hopen dat deze checklist voor fotoboeken het je makkelijker maakt om in je volgende fotoalbumproject te duiken en je wat inspiratie geeft om je eigen gedenkwaardige fotoboek te maken. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is aan de slag gaan!

Aan de slag