Hoeveel foto’s passen er in je fotoboek?

Door Albelli op 24 juni 2019

We maken met onze telefoons, tablets en camera’s meer foto’s dan ooit tevoren, maar hoeveel foto’s kun je in je albelli fotoboek kwijt?

Naar schatting nemen we gezamenlijk meer dan 1 biljoen foto’s per jaar. Natuurlijk willen we dat je meer uit je momenten haalt, maar zelfs wij kunnen niet zoveel foto’s in één van onze albelli fotoboeken plaatsen. We proberen al je vragen te beantwoorden, van hoeveel foto’s er in een groot fotoboek passen tot hoeveel plekken er in een klein album zitten.

Hoeveel foto’s passen er in een groot fotoboek?

Dit is eigenlijk helemaal aan jou. Je hebt tot wel 120 pagina’s om te vullen in onze grote en kleine fotoboeken, dus er is genoeg ruimte voor al je foto’s. Maar laten we de vormen, formaten en een aantal van onze indelingen doornemen, zodat je het beste uit je albelli fotoboek kunt halen, of je nou een groot of klein model kiest.

Probeer een planning te maken voordat je begint met het ontwerpen van je fotoboek. Wil je één grote foto per pagina, of een klassieke indeling met meerdere foto’s per pagina? Wat is het thema van het boek?

Een trouwalbum heeft waarschijnlijk minder, maar grotere, meer impactvolle foto’s, terwijl een boek over je reizen meestal meerdere foto’s op elke pagina heeft. Of het albelli fotoboek dat je wilt nou klein, medium, groot of extra groot is, je kunt 24 tot 120 pagina’s toevoegen. Er is dus genoeg ruimte voor je foto’s (het is ook heel makkelijk om pagina’s toe te voegen terwijl je aan het ontwerpen bent) en al onze fotoboeken zijn beschikbaar in drie formaten:

  • Staand: perfect voor bruiloften, foto’s van personen en evenementen, dus denk eraan om minder foto’s per pagina te gebruiken
  • Liggend: perfect voor reizen en design – indelingen met meerdere foto’s werken goed bij deze optie
  • Vierkant: perfect voor foto’s van je telefoon en Instagram. Probeer om het bij twee foto’s per pagina te houden

Vertel je eigen verhaal

Het is jouw boek en je vertelt je eigen verhaal, dus probeer te bedenken hoe je het verhaal van jullie grote dag wilt vertellen als het bijvoorbeeld een trouwalbum betreft. Je kunt meerdere foto’s op een pagina plaatsen om de snelheid erin te houden en daarna één grote foto per pagina wanneer je het wat rustiger aan wilt doen en van de grote momenten, zoals de eerste kus of eerste dans, wilt genieten.

Het formaat maakt het verschil

Veel van onze boeken variëren van kleine maten die passen in je handtas, tot extra grote koffietafel-modellen. Denk er dus aan dat een indeling met meerdere foto’s die er fantastisch uitziet op een grote pagina, misschien niet zo mooi is op kleinere pagina’s… Je moet ook rekening houden met de beeldkwaliteit van elke foto (een goede vuistregel is dat als de afbeelding groter is dan 3 MB, deze groot genoeg moet zijn om op een A4-pagina af te drukken). Als je foto’s geen grote bestandsgrootte hebben, werken ze mogelijk beter als kleinere foto in een indeling met meerdere foto’s, in plaats van uitgerekt over de hele pagina. Het laatste dat je wilt, is een gepixelde foto, maar maak je geen zorgen, ons fotoboekprogramma laat het je weten als hij een foto met een lage resolutie detecteert.

Minder is meer

Uit onze ervaring blijkt dat fotoboeken meer impact hebben wanneer de pagina’s niet te vol zijn – je foto’s hebben hun eigen plek nodig om te kunnen schitteren.

Vergeet niet dat je altijd pagina’s kunt toevoegen als je denkt dat je te weinig ruimte hebt. Maar wissel ook een beetje af, je wilt niet op elke pagina dezelfde indeling. Houd het interessant voor de lezer door op een aantal pagina’s indelingen met meerdere foto’s toe te voegen.

Dus, wanneer iemand ons vraagt hoeveel foto’s er in een fotoboek passen, kunnen we eigenlijk zeggen ‘alle foto’s’, maar alles hangt af van het ontwerp.

Begin met je fotoboek