Ontwerpideeën voor kerstkaarten

Door Albelli op 18 oktober 2019

Door deze kerst je eigen persoonlijke fotokaart te maken, sluit je het jaar perfect af met je favoriete afbeeldingen.

Bij albelli hebben we een paar ideeën voor het maken van de perfecte kerstkaart op een rijtje gezet, zodat je de feestdagen viert zoals jij dat wilt. Met onze eenvoudige stapsgewijze gids maak je in een handomdraai unieke persoonlijke kerstkaarten.

Formaat kiezen

Allereerst moet je de vorm, het formaat en het ontwerp uitkiezen die het best bij je wensen en foto’s passen. Bekijk de afbeeldingen die je wilt gebruiken en bedenk hoe je ze het mooist op je kaart kunt plaatsen.

Denk ook na over wie je de kaart wilt gaan versturen en zorg ervoor dat je foto’s bij je publiek passen. albelli biedt een ruim aanbod aan fotokaarten, of je nu op zoek bent naar staande, liggende, vierkante, enkele of dubbele kaarten. De mogelijkheden zijn eindeloos en bij alle kaarten zijn bijpassende enveloppen inbegrepen.

Voorontwerp gebruiken of zelf ontwerpen?

Zodra je bent ingelogd op het online fotoprogramma van albelli kun je voor het ontwerp van je fotokaart een van onze fantastische voorontworpen sjablonen gebruiken.

We hebben heel veel verschillende sjablonen met een grappige, tijdloos klassieke of trendy vormgeving. Uiteraard kun je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten en een kaart kiezen met een leeg ontwerp, waaraan je je eigen versieringen toevoegt.

Je foto’s uploaden en indelen

Je foto’s uploaden naar het fotoprogramma van albelli is net zo simpel als het toevoegen van een bijlage aan een e-mail. Klik op de knop voor het uploaden van foto’s en selecteer de afbeeldingen die je wilt gebruiken.

Zodra ze zijn geüpload, kun je een foto selecteren en deze naar de indeling van je ontwerp slepen. Eenmaal op de kaart geplaatst, kun je de afbeelding vergroten, verkleinen of draaien, totdat het ontwerp van je fotokaart helemaal naar wens is.

Achtergrond kiezen

Het is belangrijk om de achtergrondkleur af te stemmen op je gekozen foto, ontwerp en thema. Gelukkig doe je dat heel eenvoudig. Klik in het online fotoprogramma op het tabblad Achtergronden en kies voor beide kanten van de kaart de gewenste kleur. We hebben de achtergrondkleuren voor het gemak gerangschikt op verschillende gelegenheden en designtrends.

Je kunt deze makkelijk bekijken vanuit het vervolgkeuzemenu. Voor het wijzigen van de achtergrond van je fotokaart hoef je alleen maar op de gewenste kleur te klikken.

Eigen tekst toevoegen

Aan je persoonlijke kerstkaart kun je vanzelfsprekend je eigen tekst toevoegen. Daar is de teksteditor voor bedoeld. Als je in de werkbalk op de ‘T’ klikt, kun je je kerstwens intypen, het lettertype, de kleur en de stijl kiezen, en het tekstvak naar de gewenste positie verplaatsen.

Wanneer je om woorden verlegen zit, vind je in ons blog tips voor de tekst van je kerstkaart

Aanpassingen aanbrengen

Nu is het tijd om alle mogelijkheden van het fotoprogramma van albelli te benutten voor het aanpassen van je kerstfotokaart. Vrolijk je foto’s bijvoorbeeld op met een van de kaders. Sleep het gewenste kader naar je kaart, waarna het zich automatisch aanpast aan het formaat van je afbeelding.

Met onze sjablonen maak je je kaart écht uniek. Kies uit het linkermenu een sjabloon en klik op de afbeelding waarop je het wilt toepassen. De rest gaat vanzelf. Daarnaast hebben we een heleboel clipart met kerstthema’s waarmee je je kaart kunt opvrolijken. Nadat je dit allemaal hebt gedaan, is je kerstkaart écht uniek en persoonlijk.

Ga voor glanzend

Wanneer je het voorbeeld van je kerstkaart hebt bekeken en tevreden bent over het eindresultaat, klik je op ‘Bestellen’. Je zult daarna worden gevraagd welke papierafwerking je wilt. Alle kaarten van albelli worden standaard van een matte afwerking voorzien.

Maar als je je foto’s écht wilt laten stralen, kies je voor een glanzende afwerking. Je kaart zal dan worden afgedrukt op professioneel en hoogwaardig papier met een hoge kleurintensiteit, veel scherpte, een glad oppervlak en een schitterende glanzende afwerking.

Je kaarten bestellen

Je bent bijna klaar. Nadat je de gewenste afwerking hebt geselecteerd, klik je op Doorgaan, waarna je naar het betaalscherm wordt geleid. Alles wat je nu hoeft te doen, is achterover leunen en wachten tot je prachtige persoonlijke fotokerstkaart wordt bezorgd. Goed gedaan!

Als je met je eigen persoonlijke kerstkaarten aan de slag wilt, ga je naar de kaartpagina van albelli om door al onze prachtige producten en geweldige aanbiedingen te bladeren en direct aan een fantastisch fotoproject te beginnen.