Zes tips voor reisfotoboeken

Door Albelli op 13 september 2023

Benieuwd wat je met je prachtige reisfoto’s kunt doen? Leg alle mooie momenten van je stedentrip vast met een persoonlijk reisfotoboek. Hier zijn zes van onze beste tips om nu aan de slag te gaan met je reisfotoboek.

Stedentrips en zomervakanties zitten vol iconische fotomomenten, van het proeven van een koele gelato bij het Colosseum tot dansen in de regen voor de Eiffeltoren. Maar wat doe je met al die fantastische foto’s van je stedentrip als je weer thuis bent? Een persoonlijk fotoboek is een geweldige manier om je mooiste reisherinneringen opnieuw te beleven. En als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je je herinneringen, leuke weetjes en fantastische foto’s samenvoegen in een persoonlijk reisboek waar je nog jaren op terug kunt kijken.

Op welke manier je ook een eerbetoon wilt brengen aan je weekendje weg of een hele zomer vol ontdekkingsreizen, met albelli is het maken van je eigen persoonlijke reisfotoboek een fluitje van een cent.

1. Begin met het ordenen van je foto’s

De eerste stap bij het samenstellen van je reisfotoboek is het selecteren en ordenen van je foto’s. Upload je foto’s eenvoudig naar de albelli online-, desktop- of on-the-go-ontwerpsoftware en bepaal hoe je je reis wilt presenteren. De foto’s in chronologische volgorde ordenen is een goed begin als je wilt dat je fotoboek elk detail van je reis van begin tot eind belicht. Als je voorkeur uitgaat naar een persoonlijker reisboek, orden dan je foto’s op bezienswaardigheden, wijken of gebieden die je niet mag missen, mensen, eten en elke andere categorie die je wilt benoemen.

2. Voeg teksten toe

Teksten toevoegen aan je foto’s is een geweldige manier om je fotoboek een persoonlijk tintje te geven en de grappigste, indrukwekkendste of hartverwarmendste momenten van je reis uit te lichten. Schrijf korte en bondige teksten met wie (of wat) er op de foto staat, en ook de datum en de locatie waar je de foto hebt gemaakt.

Als je creatiever bent, kun je meer in detail treden en het verhaal achter de foto vertellen. Je hoeft geen professioneel schrijver te zijn om je verhaal te delen. Als je niet de juiste woorden kunt vinden, gebruik dan een grappig citaat dat op dat moment werd gezegd of schrijf een paar songteksten op die je aanspreken. Deel wat je voelde toen de foto werd gemaakt, en onthoud het voor de komende jaren.

3. Breng het in kaart

Kaarten toevoegen aan je reisfotoboek is eenvoudig met de albelli ontwerpsoftware. Typ gewoon je bestemming of reis in Google Maps en maak een screenshot van de kaart. Klik nu op het tabblad Invoegen in de ontwerpsoftware, upload je screenshot en klaar is Kees!

Een goede tip voor het gebruik van kaarten in je fotoboek is om ze te gebruiken als een visueel aantrekkelijke manier om elk nieuw deel van je reis in te leiden. Dus als je een paar dagen in Rome hebt doorgebracht voordat je op de trein sprong naar Milaan en vervolgens naar Venetië, gebruik dan een volledige pagina om een afbeelding van je route op te nemen. Als je reis een avontuur met meerdere bestemmingen was, kun je je fotoboek zelfs beginnen met een dubbele pagina met de kaart. Kies ervoor om de kaart alleen te presenteren of voeg foto’s en grappige teksten toe op bepaalde punten langs de route. Doe het op jouw manier.

4. Voeg extra’s toe

Het mooie van het maken van je eigen persoonlijke reisfotoboek met albelli is het aantal extra’s waar je optimaal gebruik van kunt maken. Onze achtergronden met reisthema’s bieden iets voor elke stedentrip die je maar kunt bedenken, inclusief specifieke opties voor enkele van ‘s werelds populairste bestemmingen, van Amsterdam tot New York, Barcelona en Thailand.

Van kleurrijke en eigenzinnige kaders voor je foto’s tot een heel scala aan reisgerelateerde clipart om in je creatie te verwerken, je hebt de mogelijkheid om je fotoboek echt van jezelf te maken. Speel met 100 verschillende paginalay-outs en beleef veel plezier aan het proces.

5. Vermeld leuke weetjes

Wat voor reis je dit jaar ook hebt gemaakt, reizen zit vol leerzame ervaringen. Of je nu voor de eerste keer de Londense metro neemt of de geschiedenis achter die ene beroemde bezienswaardigheid leert kennen, vaak komen we boordevol leuke weetjes thuis. Je persoonlijke reisfotoboek is een fantastische plek om al je nieuwe weetjes in te noteren. Schrijf gewoon je leuke weetje als tekst bij de door jou gekozen foto. Zorg ervoor dat je snel op Google zoekt om data of namen te verifiëren, of als je geheugen je even in de steek laat!

6. Food, food, food!

Of je nu een grote liefhebber van eten bent of niet, onze culinaire ervaringen maken een groot deel uit van onze reisherinneringen. Wijd een paar pagina’s aan het beschrijven van de meest indrukwekkende of verrassende eetmomenten van je reis. Heb je een lokale delicatesse uitgeprobeerd die je nog nooit ergens anders hebt gezien? Of misschien heb je een beproefde favoriet met een lokale twist geproefd. Wat het ook is, vermeld je beste eetmomenten in je fotoboek.

Een goede tip voor gerechten die gewoon hemels waren: zoek snel een recept en geef je fotoboek een extra dimensie met een ingrediëntenlijst bij de foto van je favoriete buitenlandse gerecht. Dit is een geweldige manier om te onthouden wat dit moment zo verrukkelijk maakte en je te inspireren om het zelf ook eens te proberen als je weer thuis bent.

Elke reis zit vol fotomomenten en de meesten van ons zullen het ermee eens zijn dat onze fotoverzamelingen barstensvol geweldige foto’s zitten waar we maar amper op terugkijken. Haal het beste uit de mooie herinneringen op je telefoon of computer, duik in ons assortiment speciale kaders, afbeeldingen en reisthema’s en maak nu je eigen albelli reisfotoboek.

Meteen beginnen