Geweldige tips van albelli voor het vertellen van verhalen

Door Albelli op 4 april 2023

Verhalen vertellen is een van de dingen die ons menselijk maakt. We hebben er allemaal een te vertellen en er gaat niets boven het delen van onze ervaringen met vrienden en familie. Een verhaal hoeft niet altijd woorden te bevatten. Je kunt je verhaal delen met een fotoboek, een persoonlijke kalender of zelfs met wanddecoratie. Zoals ook wel wordt gezegd: een foto zegt meer dan duizend woorden.

Het leek ons bij albelli een goed idee om je te laten zien hoe je je verhaal tot leven kan brengen.

Bekijk hieronder onze ideeën en laat albelli je inspireren om je eigen verhaal te vertellen.

  • Maak fantastische fotoproducten
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Snel en eenvoudig online bestellen

Herbeleef je studententijd

Hoewel je studententijd maar een paar jaar duurt, is deze periode voor veel mensen de mooiste tijd van hun leven. Tijdens deze mijlpaal behaal je niet alleen je diploma, maar ontmoet je ook vrienden voor het leven en beleef je de meest bijzondere momenten. En samen met die vrienden maak je natuurlijk ook de meest beschamende foto’s die er van je bestaan.

Of het nu gaat om de grappigste dingen die je hebt gedaan, een samenkomst met je beste vrienden, gezamenlijke uitstapjes of alle andere dingen die je voor je afstuderen hebt bereikt: met retro of hedendaagse fotoafdrukken kun je je eigen fotoverhaal vertellen. Laat je afbeeldingen afzonderlijk inlijsten en hang ze in chronologische volgorde op of gebruik een lijst met meerdere foto’s voor een storyboard-achtig effect.

Vergeet de kleine momenten niet

Soms zijn het juist de spontane momenten die de beste verhalen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop je je beste vriend(in) ontmoette of waarop je reis een onverwachte wending kreeg. Zelfs uit iets simpels, zoals een groepsuitje of een strandbezoek, kunnen mooie verhalen voortvloeien. Als je merkt dat het vertellen van dat ene kleine moment je heel wat plezier doet, dan weet je ook meteen dat het voor jou een bijzonder verhaal is. Een enkele foto kan soms het hele verhaal vertellen. Het is daarom een leuk idee om iedereen die ervan op de hoogte is een exemplaar van die foto te sturen. Dankzij onze selectie fotoafdrukken, gepersonaliseerde kaarten en meer, tover je in een handomdraai een glimlach op het gezicht van iedereen die samen met jou dat ene moment heeft beleefd.

Deel je passie

Iedereen heeft een passie, onze interesses maken deel uit van wie we zijn en hoe anderen ons zien. Het kan een leuk idee zijn om mooie wanddecoratie te ontwerpen waarin je je interesses toont. Je kan trots zijn op je hobby, of je nu een echte sportieveling, geweldige kok of fantastische fotograaf bent. Door foto’s te laten zien waarin je je passie beleeft, kan je anderen nog wat meer over jezelf vertellen. Bekijk onze selectie wanddecoratie en toon wat je graag doet – van canvas tot posters en verschillende afwerkingen, we zijn ervan overtuigd dat je bij ons zeker wat vindt dat bij je eigen stijl past.

Leg elke stap van je kinderen vast

Een kinderleven zit vol bijzondere momenten. De eerste keer kruipen, brabbelen, stapjes en naar school zijn allemaal mooie momenten om vast te leggen voor later. Deze momenten maken deel uit van hun levensverhaal, een verhaal waar je maar al te graag op terug zal willen kijken. Van fotoboeken tot gepersonaliseerde kalenders, canvas wanddecoratie en fotoafdrukken: bekijk onze verschillende opties voor het printen van foto’s en vertel zo het levensverhaal van je kind.

Vertel het verhaal van je speciale dag

Een bruiloft is waarschijnlijk de meest gefotografeerde dag uit iemands leven. Of de afbeeldingen nu worden gemaakt door een pro, met de camera van familieleden of met je eigen smartphone: van dit bijzondere moment kun je er nooit genoeg hebben. Er gaat niets boven het herbeleven van die speciale dag door al die foto’s in een van onze prachtige fotoboeken te verzamelen. Vraag je vrienden en familieleden om hun foto’s van de grote dag en voeg ze samen met je eigen foto’s. Bekijk hier verschillende fotoboeken die je helemaal naar wens kunt aanpassen.

Het hele familieverhaal

Sommigen van ons hebben al een heleboel mijlpalen achter de rug. Er zijn zo veel fantastische dingen waarop je kunt terugkijken, bijvoorbeeld de ontmoeting van je partner, de geboorte van je kinderen, de eerste familievakantie en misschien zelfs wel de komst van je kleinkinderen. Door je eigen unieke fotokalender van deze gebeurtenissen te maken, kun je geweldig een persoonlijke tijdlijn creëren. Daarnaast kun je er ook een mooi cadeau van maken voor je vrienden en familie. Op deze manier kun je het familieverhaal vertellen door in elke maand een ander hoofdstuk te beschrijven. Bij albelli vind je een enorm aanbod aan mogelijkheden voor kalenders. Je kan zelfs verjaardagen als mijlpalen markeren.

Samen zijn, samen blijven

Door het maken van een fotoboek leg je prachtig je relatie met je partner vast. Van de dag dat jullie elkaar ontmoetten tot vandaag, je kan er al jullie fantastische vakanties, jullie eerste appartement samen en misschien zelfs de geboorte van jullie kinderen in verwerken. Een persoonlijk fotoboek is ook een romantisch en attent cadeau voor de liefde van je leven. Dit fotoboek heeft trouwens geen einde, alleen maar een “Wordt vervolgd”…

Ontwerp jullie stamboom

Een afgedrukte foto zegt veel meer dan een foto op je smartphone of computer. Als je het jammer vindt dat je niet veel tijd kan doorbrengen met je geliefden, dan zijn foto’s van hen nog belangrijker. Je kan je er echt aan vasthouden. Door een selectie van je favoriete familiefoto’s te printen en in je huis te zetten, kan je het verhaal van je familie elke dag opnieuw beleven. Ze zijn ook perfect om een verhaal aan je kinderen of aan nieuwe vrienden te vertellen.

Blijf terugkijken op je reizen

Als je graag reist, dan vind je het vast geweldig om die leuke vakanties steeds opnieuw te beleven. Met onze fotoproducten tover je je reisavonturen heel simpel om in wanddecoratie. Je kiest zelf of je wil focussen op één bijzondere reis of liever verschillende vakanties combineert. Met onze wanddecoratie is alles mogelijk. Onze verschillende materialen en afwerkingen zullen je vakantieverhalen echt tot leven brengen en bovendien zorgen ze voor het nodige karakter in je huis.

Vergeet niet dat je dagelijks bezig bent met het schrijven van je eigen verhaal, wat je interesses ook zijn en in welke levensfase je je ook bevindt. Hoe je je tijd ook doorbrengt, onthou altijd om van de kleine momenten te genieten en elke mijlpaal creatief vast te leggen. We hopen dat we je hebben geïnspireerd om dat te doen. Het is aan jou met welk fotoproduct van albelli je je verhaal wilt vertellen. Dus ga naar onze website en ga aan de slag!

Creëer nu