Vijf geweldige ‘back to school’-tips voor een leuk en overzichtelijk schooljaar

Door Albelli op 16 augustus 2023

Van grote projecten tot een familieplanner voor meer overzicht: begin het nieuwe schooljaar goed met deze tips.

Nu de zomer ten einde loopt en een nieuw schooljaar voor de deur staat, is het tijd om orde op zaken te stellen. Wij helpen je met 5 ‘back to school’-tips, zodat je niets vergeet en je kind een fijne plek heeft om weer productief bezig te zijn. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk!

Houd overzicht met een familieplanner

Een familieplanner is een geweldige manier om bij te houden wat iedereen in het gezin op de agenda heeft staan. Geef elk lid van het gezin een eigen kleur en kies een ontwerp dat bij jullie past. Dankzij een familieplanner kunnen ook de kinderen makkelijk het overzicht bewaren van al hun \(sport-)activiteiten en (speel-)afspraken.

Kijk terug op de zomer met een fotoboek

Leg de favoriete zomermomenten van de kinderen vast in een fotoboek. Ga gezellig samen aan de slag en laat ze het fotoboek daarna zien aan vrienden en familie. Met de vele creatieve mogelijkheden kun je een fotoboek samenstellen dat helemaal bij hen past. Tip: voeg tekst toe naast de foto’s om ze wat meer context te geven en om leuke weetjes van die dag te onthouden.

Maak een checklist voor benodigde schoolspullen

Houd overzicht met een checklist van de schoolspullen die je kind nodig zal hebben. Neem de lijst samen met hen door, zodat je precies weet wat je moet halen. Of het nu om een nieuwe rugzak of schriften gaat. Maak er dan een leuke gezinsactiviteit van: ga schoolspullen halen met je kind en vergeet niet om als beloning voor het harde werk ergens te gaan zitten voor iets lekkers.

Creëer een plek waar ze zich kunnen concentreren

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een goede werkplek je productiever maakt. Dat is voor je kind niet anders. Richt daarom samen een plek in waar ze huiswerk kunnen maken. Dat is leuk én gezellig! Een fotokalender kan helpen om de agenda van je kind bij te houden en zijn of haar favoriete foto’s te laten zien.

Plan een creatief project tijdens het schooljaar

Plan nu ook al leuke naschoolse projecten. Houd samen met de kinderen een brainstormsessie waarin jullie nadenken over ideeën en hoe lang elk project zal duren. Houd het eenvoudig: knutsel en schilder decoraties voor in hun kamers of leg samen een minituinje aan.

Weer naar school gaan is voor iedereen in het gezin even wennen. Met deze ideeën hopen we dat het voor jou en de kinderen makkelijker is om het overzicht te bewaren. Als je tips hebt, horen we die graag: deel ze met ons op Instagram door @albelli_nl te taggen.