Zeven creatieve fotoboek-ideeën voor een persoonlijk cadeau

Door Albelli op 10 oktober 2022

Op zoek naar het perfecte cadeau? albelli helpt je met creatieve ideeën voor fotoboeken.

Het perfecte persoonlijke cadeau voor iemand maken klinkt als veel werk. Toch is een fotoboek maken bij albelli gemakkelijker dan je denkt. Of je nu een cadeau geeft aan je vriendin of aan je oma, wij hebben een aantal eenvoudige, maar creatieve ideeën voor fotoboekthema’s, die bij iedereen in de smaak zullen vallen.

Doe inspiratie op met deze zeven ideeën en ga aan de slag.

Stel een receptenboek samen

De foodies in je omgeving maak je gegarandeerd blij met een receptenboek, gevuld met gerechten uit de familie. Met onze exclusieve themaboeken is het maken van een kookboek ontzettend eenvoudig. Al het ontwerpwerk is voor je gedaan, je hoeft alleen je foto’s en de instructies voor de bereiding toe te voegen. Waarom vraag je niet aan je familieleden om recepten op te sturen, zodat jullie er een gezamenlijk cadeau van kunnen maken? Vraag ze ook om foto’s van al hun favoriete gerechten en om de recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Nu maar hopen dat ze hun geheime ingrediënten prijs willen geven.

Maak een boek over je familiegeschiedenis

Nog zo’n geweldig cadeau-idee waar de hele familie aan mee kan helpen: maak samen een boek over de familiegeschiedenis. Graaf diep in de archieven, snuffel in die oude schoenendozen vol foto’s en scannen maar. Om nog een stap verder te gaan, kun je je stamboom onderzoeken en het eindresultaat ook inscannen. Vergeet niet om elke pagina aan te vullen met namen, data en locaties om het verhaal van je familie tot leven te brengen.

Leg alle grote en kleine momenten van je baby vast in een boek

Als je voortdurend foto’s van je kleintje maakt, dan is een boek met alle mijlpalen iets voor jou. Ga creatief aan de slag met foto’s van de eerste stapjes tot de eerste lach. Voeg een paar leuke verhalen toe over hun eerste jaar op deze wereld. Zo ontstaat een mooi cadeau voor oma of je kunt het boek bewaren voor een bijzondere verjaardag van je baby, bijvoorbeeld als hij of zij 18 of 21 wordt. In dat geval geldt: hoe meer gênante foto’s, hoe beter.

Vertel een verhaal

De kleine boekenwurmen in je leven kun je verrassen met een eigen verhalenboek. Maak van hen het hoofdpersonage en verzin een eenvoudig verhaal dat bij hun persoonlijkheid past. Dat kan een avontuurlijk verhaal zijn of een superheldenverhaal dat je in de stijl van een stripverhaal kunt opzetten. Verwerk er een paar lievelingsdingen in, zoals hun huisdier als hulpje. Laat je creativiteit de vrije loop en begin met een blanco boek of gebruik een van onze themaboeken voor kinderen om op gang te komen

Maak voor elk seizoen een boek

Waarom zou je familieleden die je niet zo vaak ziet, niet elk seizoen een fotoboek cadeau geven? Je kunt er al je gezinsfoto’s in kwijt, van zomerse uitstapjes tot je winterse wandelingen met de kinderen. Zo ontstaat er elk seizoen een update van wat je allemaal hebt gedaan. Het zal een leuke verrassing zijn die om de paar maanden in de brievenbus valt.

Beleef je liefdesverhaal opnieuw

Waarom zou je wachten tot Valentijnsdag om je partner te vertellen hoe bijzonder hij of zij is? Maak een fotoboek van al jullie fantastische momenten samen. Daar is geen jubileum voor nodig. Je kunt hem of haar altijd een plezier doen met de herinneringen aan jullie eerste afspraakje en alles wat jullie daarna samen beleefd hebben.

Ga creatief aan de slag met een reisboek

Avonturiers krijgen graag een reisboek met al hun favoriete bestemmingen cadeau. Je zou de foto’s van eerdere avonturen kunnen sorteren en een boek per land kunnen samenstellen. Ook als ze op hun reizen wat dichter bij huis blijven, hebben we een aantal geweldige themaboeken die ontzettend makkelijk aan te passen zijn. De boeken zijn allemaal professioneel ontworpen met een bepaalde plaats in gedachten, dus je zult de kleuren van de vlag van dat land terugzien of accentkleuren waarmee je foto’s van het strand van Scheveningen of de Dam in Amsterdam goed tot hun recht komen.

Er is voor iedereen een perfect cadeau-idee voor een fotoboek. Daarbij maakt het niet uit of je op zoek bent naar het perfecte verjaardagscadeau of gewoon iemand wilt verrassen en zo wilt laten laten zien dat je aan hem of haar denkt. Voor wie ga jij je volgende albelli fotoboek maken? Laat je fantasie de vrije loop en ga creatief aan de slag.

Meteen beginnen