Zo maak je geweldige fotocadeaus

Door Albelli op 21 september 2023

Wie kun je beter om advies vragen over het maken van een persoonlijk cadeau met onze themaproducten dan ons creatieve team? Bekijk onze beste tips en trucs om de fraaiste fotoproducten te maken met albelli.

Van zelf ontworpen fotoboeken tot wanddecoratie: albelli heeft een enorm aanbod vooraf ontworpen fotoproducten die het perfecte persoonlijke cadeau zijn. Ben je nog op zoek naar ideeën voor een fotocadeau? Wij helpen je graag met onze beste tips over hoe je van onze meest populaire themaproducten het perfecte cadeau voor elke gelegenheid maakt.

  • Maak de fraaiste fotoproducten met albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Makkelijk en snel online te bestellen

Een familieplanner maken

Als je een gezin hebt, is het superhandig om iets te maken waarop je ieders activiteiten kunt bijhouden. Een van de beste manieren om dat te doen is met een van onze persoonlijk familieplanners. Ideaal voor je eigen gezin, maar je kunt er ook een fantastisch en praktisch fotocadeau van maken voor het komende jaar.

Kijk eens naar het ontwerp van onze ‘geknutselde planner’. Deze ziet er heel natuurlijk uit en is een geweldige optie als je meerdere foto’s op één pagina wilt toevoegen met behulp van onze lay-outtool. Ons ontwerpteam raadt aan om bij het maken van je familieplanner één stijl te kiezen en die te gebruiken voor je hele planner. Je zult zien dat als je consistent blijft met je lay-outs, ook als je nog je eigen aanpassingen doet, de pagina’s van de planner allemaal perfect in elkaar zullen overlopen.

Moderne planners een persoonlijk tintje geven

Niet iedereen wil een compleet versierde planner of iets dat erg seizoensgebonden is. Dat snappen we; je hebt hem immers het hele jaar door aan de muur hangen. Als je op zoek bent naar de gemakkelijkste manier om een persoonlijk fotocadeau te maken dat zowel stijlvol als modern is, voeg dan niet te veel foto’s toe aan de pagina’s van je fotokalender. Het gebruik van één grote foto voor elke kalendermaand zorgt voor een heldere uitstraling en geeft het gewenste effect. Een van onze best verkochte themakalenders is dan ook de ‘eenvoudige planner’ – de ideale keuze voor iedereen met een eigentijds interieur.

Zelf ontworpen kaarten sturen

Wanneer je een kaartje naar iemand stuurt, zijn onze creatieve teams het er over eens om het vooral persoonlijk, leuk en luchtig te houden. Als je het leuk vindt om iets grappigs met je vrienden te delen of een opbeurend berichtje naar je familie wilt sturen, dan is een zelf ontworpen kaart met iets vrolijks of gewaagds waarschijnlijk de beste keuze. Als je blij wordt van dat soort dingen, dan zijn onze ‘Oogverblindend mooi’-themakaarten precies wat je zoekt. Bekijk hier het ontwerp. De kaart wordt gedrukt op papier met een matte, extra matte of hoogglanzende afwerking.

Tips voor het schrijven van een ‘ik mis je’-kaart

Het is nooit verkeerd om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. We hebben ons copywriting-team om advies gevraagd over wat je kunt schrijven op een kaartje als je iemand wilt laten weten dat je aan ze denkt. Zij lieten ons weten dat een simpel ‘ik denk aan jou’ voor de meeste mensen voldoende is, maar als je aan goede vrienden of familie schrijft, is het mooi als je de tekst zo persoonlijk mogelijk maakt.

Zorg er ook voor dat je boodschap en de stijl van je kaart goed bij elkaar passen. Zo is een kaart met een modern ontwerp perfect als je het simpel wilt houden en een korte, lieve en gemeende boodschap past daar goed bij. Bekijk ons ontwerp met ‘photo booth’-thema voor meer inspiratie.

Maak optimaal gebruik van de witruimte

Je weet dat je op een ontwerpafdeling bent beland als je mensen hoort praten over witruimte. We gingen er langs en vroegen aan onze afdeling wat dat eigenlijk betekent. De ontwerpers zetten allemaal hun koptelefoon af en vertelden ons dat witruimte eigenlijk heel krachtig is als deze wordt gebruikt in een fotoalbum of zelf ontworpen fotoboek. Als je witruimte rond je foto’s gebruikt, vallen ze meer op en krijgen de pagina’s een frisse, strakke uitstraling.

Wit, zo voegden onze creatieve ontwerpers toe, past ook nog eens goed bij elke foto. Zorg ervoor dat je rond de foto’s wat witruimte vrijlaat, omdat dit een natuurlijk kader vormt. Zo springt de foto er ook echt uit. Bekijk ons themaboek ‘klassiek reisboek’ om te zien hoe witruimte echt helpt om je foto’s te laten schitteren.

Een babyfotoboek maken

We houden van de prachtige babyboeken die jullie bij ons maken, dus het zal je niet verbazen dat we heel veel prachtige themaboeken hebben waarmee je er een kunt ontwerpen. Als je erover denkt om een babyboek te maken, bedenk dan voor wie het bedoeld is. Als het een boek voor jezelf is, kun je het simpel houden en het verhaal van je baby door middel van mijlpalen vertellen. Als het een cadeau is voor trotse grootouders die misschien nog niet de kans hebben gehad om hun kleinkind te ontmoeten, denk er dan eens over na om leuke zwangerschapsverhalen en anekdotes toe te voegen, zodat ze nog meer van die bijzondere eerste maanden kunnen genieten.

Ons ‘puur en simpel’-themaboek is een eenvoudige en overzichtelijke manier om je babyboek vorm te geven. Bekijk het hier.

Wees consistent

Toen we ons bezoek aan de creatieve afdeling beëindigden, hebben we gevraagd of ze één doorslaggevend advies hadden voor het gebruiken van een albelli-fotoproduct met thema als persoonlijk fotocadeau. En ze waren unaniem in hun antwoord: wees consistent! Zorg ervoor dat je consistent bent wat betreft de lettertypen, vormen, kleuren en de algemene lay-out. Wanneer je je eigen aanpassingen aan een pagina wilt doen, probeer dan iets te vinden dat overeenkomt met een of meer kleuren die op je foto’s voorkomen. Dit kan heel simpel door de titel of tekst een bepaalde kleur te geven. Als je vormen aan je ontwerp toevoegt, zorg er dan voor dat de kleur ook past bij de algemene lay-out.

Als je met een blanco ontwerp begint, kun je een paar kleuren kiezen uit het keuzemenu ‘trendy kleuren’ in de ontwerpsoftware en ervoor zorgen dat je deze in het hele fotoboek blijft gebruiken voor die zo belangrijke consistentie. Een mooi voorbeeld hiervan zien we in een van onze favoriete themafotoboeken: ‘Pop Art’. Dit heeft een gedurfde uitstraling en laat zien hoe het gebruik van consistente kleuren, vormen en patronen supereffectief kan zijn.

We hopen dat ons deskundig advies je heeft geïnspireerd om je eigen fantastische fotoproducten te maken en je heeft geholpen erachter te komen welke het beste bij je passen. Nu hoef je alleen nog maar te beginnen! Bekijk de themaproducten die bij jouw project passen op onze website, of ga direct aan de slag door op de onderstaande knop te klikken.