In het midden van een drukke week bij albelli, terwijl iedereen chaotisch heen en weer loopt of wild aan het typen is, zien we Joline (één van onze getalenteerde designers) rustig achter haar bureau zitten. Met de verfkwast in haar hand en verschillende kleuren waterverf op haar bureau, schildert ze zomerslippers, zeesterren en parasols.

Het ziet er best gek uit, zulke verfcreaties tussen alle computers en elektronica op kantoor. Maar als je goed kijkt, zie je het begin van ons uiteindelijke themaboek ‘Strandvakantie’.

Van waterverf op papier naar clipart op de computer

Voordat ze begon met schilderen deed Joline eerst inspiratie op met afbeeldingen zoals hieronder. “Er gaat veel voorbereiding vooraf aan het maken van een themaboek, veel meer dan je denkt”, legt Joline uit. “Het ontwerpen van themaboeken vraagt veel creativiteit”.

Joline's visuele inspiratie voor het ‘Strandvakantie’ themaboek.

Na het schilderen selecteert Joline de beste ontwerpen en zet ze om naar digitale clipart en andere designelementen in het fotoboekprogramma. Het resultaat is echt prachtig!

Zo zie je, er zit zoveel werk en artistieke bevlogenheid achter, dat wanneer je kiest voor een van onze themaboeken je een waar kunstwerk koopt 🙂

Reacties