Fotoboeken van albelli maak je in een handomdraai. Als je eenmaal in een van onze fotoboekprogramma’s aan de slag gaat, kun je heel eenvoudig je fotoboek aanpassen en een heleboel geweldige creatieve opties toepassen. Maar als je eerst honderden foto’s moet doorspitten en nog geen idee hebt welke je voor je boek wilt gebruiken, kan het begin het lastigst zijn.

Daarom hebben we handige tips waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je een planning maakt voor het perfecte fotoboek. We hebben ons team van copywriters en ontwerpers gevraagd hun kennis te delen, van tips voor het vertellen van verhalen tot geweldige ontwerpideeën waarmee je telkens weer een professioneel uitziend fotoboek maakt.

Een verhaal vertellen met je fotoboek

Je hoeft geen woordkunstenaar te zijn om een goed verhaal te vertellen; je kunt ook je foto’s laten spreken. In deze gids ontdek je hoe je een thema bepaalt, een structuur aanmaakt en teksten schrijft die perfect bij je foto’s passen, of je nu je kiekjes al het werk wilt laten doen of met bijschriften een totaalbeeld wilt schetsen.

 

Verder lezen

 

De beste ontwerptips voor je fotoboek

Je hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om een prachtig fotoboek te maken. Met onze tips is het allemaal heel makkelijk. Ontdek hoe je een kleurenschema uitkiest, hoe je alles consistent houdt en hoe je als een professional van onze functies gebruikmaakt.

 

Verder lezen

 

Een plan van aanpak voor je fotoboek maken

Als je eenmaal hebt nagedacht over het verhaal dat je wilt vertellen en hoe je wilt dat je fotoboek er uitziet, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is slim om eerst een plan van aanpak te maken, zodat je weet in welke stijl je je fotoboek gaat maken en al je foto’s zijn georganiseerd voordat je begint.

Wanneer onze ontwerpers hun eigen fotoboek maken, denken ze over elke fase van het ontwerpproces na en maken ze een soort checklist voor de manier waarop ze elke stap gaan aanpakken. Hier leggen ze uit hoe ze zelf van het begin af aan een nieuw project zouden beginnen.

 

Verder lezen

 

Fotoboeken maken voor speciale gelegenheden

Het leven staat bol van allerlei geweldige hoogtepunten, zoals een bruiloft, de komst van een baby en belangrijke jubilea. Dus wanneer je iets bijzonders te vieren hebt, vereeuwig je deze mijlpalen het mooist in een fotoboek. Wij geven je handige tips voor hoe je bijzondere levensmomenten in een fotoboek vastlegt en hoe je je boek onderdeel van de gebeurtenis zelf kunt laten uitmaken.

 

Verder lezen

 

Het perfecte reisfotoboek maken

Met een fotoboek kun je keer op keer van al die unieke reismomenten nagenieten. We laten je zien hoe je al je adembenemende vakantiefoto’s het best kunt vertonen, of je ze nu hebt gemaakt gedurende een zes maanden lange trektocht door Zuid-Amerika of tijdens een korte stedentrip met de hele familie.

 

Verder lezen

 

Reacties