8 creatieve manieren om je fotoboeken in huis te plaatsen

Door Albelli op 22 augustus 2018

Een unieke presentatie van je fotoboeken geeft je woonruimte een persoonlijke uitstraling en het ziet er ook nog eens mooi uit. Bovendien zijn ze gemakkelijk te pakken wanneer je erin wilt bladeren om je favoriete herinneringen te bekijken.

Dus, je hebt een aantal fotoboeken gemaakt en nu vraag je je af wat je ermee kunt doen. Tuurlijk, je kunt ze op de salontafel laten liggen of ze wegleggen op een stoffige boekenplank, maar dan kun je er niet maximaal van genieten. We hebben acht unieke tips om je fotoboeken op een creatieve manier in huis te plaatsen, zodat ze er geweldig uitzien en je momenten de welverdiende aandacht krijgen.

Maak een serie

Bedruk de rug of omslag van je fotoboeken met dezelfde soort tekst en opmaak om een soort boekenserie te maken. Bijvoorbeeld: ‘New York 2018’, ‘Berlijn 2017’. Wanneer ze dan op een rij op een plank staan, kun je makkelijk terugvinden wat je zoekt en het ziet er opgeruimd uit.

Ontwerptip: Gebruik onze linnen fotokaften om een bij elkaar passende serie van fotoboeken te maken met matchende omslagen.

Kleurcoördinatie

We hebben allemaal die fantastische boekenkasten gezien op Pinterest die gesorteerd zijn op kleur. Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om dat zelf te doen en het geeft je huis direct een moderne en stijlvolle sfeer. Groepeer gewoon je fotoboeken op kleur. Ze hoeven niet exact hetzelfde te zijn, zoek gewoon gelijksoortige tinten en kleuren bij elkaar en plaats ze dan op je boekenplank in de juiste volgorde. Hoe meer fotoboeken je hebt, hoe indrukwekkender de boekenplank eruit ziet. Je kunt er ook voor kiezen om gewone leesboeken toe te voegen om de collectie uit te breiden.

Ontwerptip: Orden je fotoboeken op kleur. Bijvoorbeeld, al je zomerfotoboeken kun je geel maken, feestjes blauw en kerstfotoboeken rood. Plaats een foto met die kleur op de kaft.

Investeer in onzichtbare muurplanken

Het ophangen van onzichtbare muurplanken in huis met je fotoboeken erop creëert de illusie van zwevende boeken en fleurt het je woonruimte direct op. Bovendien bespaar je zo ruimte en voorkom je dat er overal fotoboeken liggen.

Ontwerptip: Speel met de plaatsing van je planken om een unieke opstelling te creëren en maak je geen zorgen als ze niet perfect symmetrisch zijn.

Wissel af met decoratieve accessoires

Planten, beeldjes, klokken en lampen kunnen allemaal gebruikt worden om je boekenplank aantrekkelijker te maken. Zet de boeken op een rij op een plank en plaats er dan wat accessoires tussen om een stijlvolle boekenplank te creëren.

Ontwerptip: Kies voor accessoires met neutrale kleuren om te voorkomen dat je planken er te druk uitzien.

Ga voor zwart-wit

Bij het maken van fotoboeken kan het verleidelijk zijn om je meest kleurrijke foto te kiezen voor de omslag, maar een zwart-witfoto op de voorkant is tijdlozer. Als je altijd een zwart-wit foto voor op de omslag gebruikt, zullen al je fotoboeken naadloos op elkaar aansluiten en er geweldig uitzien in huis zonder veel moeite.

Ontwerptip: Voeg zwart-wit boeken toe aan een kleurrijke woonruimte om eens stijlvol contrast te creëren.

Gebruik een kookboekenstandaard

Maak een kook(foto)boek met al je favoriete recepten en zet hem in de keuken op een kookboekenstandaard Je kunt hem open laten staan op een bepaalde pagina, zodat iedereen het kan zien.

Ontwerptip: Verander de pagina die je open hebt staan per seizoen. Een saladerecept is mooier in de zomer en een hartige stoofpot geeft een warme sfeer aan je keuken in de winter.

Gebruik je openhaard

Openhaarden bevinden zich meestal in het midden van de woonruimte, daarom zijn ze perfect voor het uitstallen van je fotoboeken. Zet ze op een rij op de schouw en zie hoe je gasten er direct op aflopen wanneer ze langs komen.

Ontwerptip: Houd het simpel en zet je fotoboeken met de kaft naar voren, zodat ze klaar zijn om te worden bekeken.

Maak een boekenmuur

Maak een elegante, persoonlijke bibliotheek in huis. Het ziet er stijlvol uit, waar je het ook plaatst. Van de woonkamer tot de eetkamer. Plaats boekenplanken die idealiter een hele muur bedekken en plaats dan al je boeken erop. Van fotoboeken en romans tot reisgidsen en kookboeken, ze kunnen allemaal op één plek worden neergezet.

Ontwerptip: Orden je boeken op thema. Zet al je reisboeken en stadsgidsen samen (inclusief fotoboeken) om een ‘reisafdeling’ te maken en plaats al je kookboeken samen voor een ‘kookafdeling’.

Of je nou 5 of 500 fotoboeken hebt, we hopen dat deze ideeën je helpen bij de plaatsing in huis. Heb je een andere creatieve manier gevonden om je fotoboeken in huis te plaatsen? We horen het graag van je en we zouden het geweldig vinden om te zien hoe dat er bij jou thuis uitziet. Als je je vrienden en familie wilt inspireren, deel deze blogpost dan op sociale media met behulp van de onderstaande icoontjes.